Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναβλήθηκε η κλήρωση για το κύπελλο ΕΠΣΚ

επσκ
02 Ιουνίου 2020 / 16:36
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Αστέρας, ΟΦΑΜ, Αχιλλέας ζήτησαν εξαίρεση. Για την Δευτέρα 1/6/2020 είχε προγραμματιστεί στο γήπεδο της ΕΠΣΚ, στην αίθουσα συνελεύσεων η κλήρωση για την ανάδειξη της ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Κέρκυρα στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος, Και αυτό γιατί όπως είναι γνωστό υπήρξε διακοπή του θεσμού στην ημιτελική φάση λόγω covid-19.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Αστέρας Πετριτή είχε ήδη γνωστοποιήσει στην Ένωση ότι δεν θα έπαιρνε μέρος, αφού θέλει οι τίτλοι να κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους, ενώ στη συγκέντρωση για την κλήρωση πήγαν εκπρόσωποι και από τις άλλες τρεις ομάδες (Θιναλιακός, Αχιλλέας, ΟΦΑΜ). Μια διαδικασία που αυτός που θα κληρωνόταν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος. 
Τελικά η κλήρωση αναβλήθηκε γιατί και οι τρεις παρευρισκόμενες ομάδες είχαν τις δικές τους ενστάσεις. Ο Θιναλιακός που πέρσι έπαιξε όλα τα ματς εντός έδρας (2 στην έδρα του ένα στο ΕΑΚΚ) πέρασε τους δυο πρώτους γύρους με αντιπάλους ομάδες της Γ΄ Εθνικής και αποκλείστηκε στον 3ο από τον ΑΟ Καβάλας (ομάδα της Football League), πλήρωσε πάνω από 5.000€ για έξοδα των αγώνων, ουσιαστικά δήλωσε αδυναμία να κάνει το ίδιο και κάλεσε την ΕΠΣΚ να αναλάβει τα έξοδα για την ομάδα που θα κληρωθεί.       
Ο ΟΦΑΜ με το ίδιο σκεπτικό του Αστέρα Πετριτή, ζήτησε να εξαιρεθεί της κλήρωσης θεωρώντας ότι μέσα στο γήπεδο κρίνονται οι τίτλοι. Τέλος ο Αχιλλέας Νυμφών δήλωσε οικονομική αδυναμία για να πάρει μέρος στο θεσμό και ζήτησε και αυτός να εξαιρεθεί της κλήρωσης. Ουσιαστικά οι 3 από τις τέσσερις ομάδες  ΔΕΝ θέλουν να μπουν την κληρωτίδα και μόνο ο Θιναλιακός, με συγκεκριμένη θέση και προϋποθέσεις θα μπορούσε να πάρει μέρος στο θεσμό. 
Αδιέξοδο για την Ένωση που αναγκαστικά δεν μπορούσε να κάνει κλήρωση, έτσι αναβλήθηκε η διαδικασία και ζητήθηκε από τα σωματεία να στείλουν γραπτές τις προτάσεις τους, έτσι θα συζητηθεί το θέμα στη διοργανώτρια και ανάλογα θα πάρει αποφάσεις, για να ορίσει πιθανή κλήρωση. Γιατί αν 3 από τις 4 ομάδες ΔΕΝ θέλουν να κληρωθούν, ΔΕΝ έχει νόημα μια τέτοια κλήρωση.
Εκτιμούμαι ότι ο θεσμός δεν εξυπηρετεί τις ερασιτεχνικές ομάδες που μπορούν αν περάσουν 1-2 γύρους, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να αντιμετωπίσουν επαγγελματική ομάδα και δύσκολα, έως απίθανα, θα περάσουν 1 ακόμη γύρο. Ο τρόπος αυτός πρέπει να καταργηθεί ή να βρεθούν χρήματα για να καλυφθούν τα έξοδα των αγώνων. Διαφορετικά η λύση είναι από κάθε ομάδα να χάσει το πρώτο ματς, έτσι ώστε να μετριαστούν τα έξοδα. Κάτι που είναι εκτός αθλητικού ιδεώδους.         
 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια