Σοβαρά προβλήματα ταλαιπωρούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, σύμφωνα με το ΚΚΕ

Σοβαρά προβλήματα ταλαιπωρούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, σύμφωνα με το ΚΚΕ

Κλιμάκιο της Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ επισκέφθηκε την Π.Υ. διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα προς επίλυση, όπως η καθυστέρηση στην μετεγκατάσταση του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού

29
Μαΐου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την Πέμπτη 28 Μαΐου πραγματοποιήθηκε περιοδεία αντιπροσωπείας της Τ.Ε Κέρκυρας του ΚΚΕ από τους Θ. Γουλή, μέλος της Επιτροπής για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της ΚΕ και τον Σ. Σαμοΐλη, μέλος της Τ.Ε Κέρκυρας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ι.Ν της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Τομεακής Επιτροπής Κέρκκυρας του ΚΚΕ:

«Έγιναν συναντήσεις- συζητήσεις με τον Περιφ.Διευθυντή Ι.Ν Αρχιπύραρχο κ. Ιωάννη Πανόπουλο, το Διοικητή Π.Υ Κέρκυρας Πύραρχο κ. Νίκο Κολυβά και με αντιπροσωπεία του Σωματείου Πυροσβεστών Κέρκυρας αποτελούμενη από τους κκ. Αλέξανδρο Λάτσα (Πρόεδρος), Αγγουράκη Σπύρο (Αντιπρόεδρος), Γιάννη Λεΐσο (Γενικό Γραμματέα). Έγινε επίσης περιοδεία στα γραφεία της Π.Υ.

Η αντιπ/εία του ΚΚΕ ενημέρωσε τα στελέχη, τους συνδικαλιστές και τους πυροσβέστες για τις θέσεις και τις προτάσεις του Κόμματος σχετικά με την πυροπροστασία και τα μέτρα προστασίας των πυροσβεστών, όπως κωδικοποιούνται στην πρόσφατη ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

Επίσης ενημέρωσε για την καπιταλιστική κρίση που είναι σε εξέλιξη και την αναγκαιότητα οργάνωσης του εργατικού λαϊκού αγώνα, ώστε να μην πληρώσει ο λαός τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Οι συνδικαλιστές και οι πυροσβέστες ευχαρίστησαν το ΚΚΕ για τις παρεμβάσεις του και ιδιαίτερα για την ερώτηση που κατέθεσε.

Όπως αναφέρει η Τομεακή Κέρκυρας του κόμματος: Από την συζήτηση με τους εκπροσώπους του Σωματείου, προέκυψαν τα εξής σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την Π.Υ της Κέρκυρας:

• Υπάρχει μεγάλη και απαράδεκτη καθυστέρηση στη μεταφορά του A’ Πυροσβεστικού Σταθμού στο κτήριο της Π.Υ. Σημειωτέον ότι το κτήριο που μέχρι τώρα στεγάζεται ο A’ Πυροσβεστικός Σταθμός είναι σε άθλια κατάσταση. Όπως είπαν οι συνδικαλιστές, το θέμα έχει φρενάρει στην Περιφέρεια Ι.Ν που μέχρι τώρα και για 5 χρόνια δεν έχει εγκρίνει τη μελέτη για τα απαιτούμενα έργα στο κτήριο της Π.Υ προϋπολογισμού 260.000 ευρώ. Ζήτησαν από την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ να φέρει το θέμα στη Βουλή και στο Π.Σ Ι.Ν.

• Υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στην απόδοση μέσω ατομικής προστασίας των πυροσβεστών στην αρχή της πανδημίας, μάλιστα στο Β’ Πυροσβεστικό Σταθμό στο αεροδρόμιο δεν δόθηκε τίποτα! Επιπροσθέτως, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, διότι μπροστά στο κτήριο του Β’ Πυροσβεστικού Σταθμού μέσα στο αεροδρόμιο παραμένουν επί ώρες jet καπιταλιστών εν λειτουργία παράγοντας μεγάλες ποσότητες καυσαερίων κυριολεκτικά στο πρόσωπο των Πυροσβεστών.

• Εξέφρασαν την αγωνία τους γιατί δεν έχουν προμήθειες προσθέτοντας τα μικρά πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία είναι απαραίτητα για το ιστορικό κέντρο της πόλης (Καμπιέλο). Σημείωσαν επίσης, ότι η Π.Υ. της Κέρκυρας δεν έχει ούτε μια σκάλα για πρόσβαση σε ψηλά κτήρια.

• Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη μη στελέχωση με μόνιμους Πυροσβέστες του νέου εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στην περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας, που πρόβλεψη έως τώρα είναι να στελεχώνεται από εποχικούς Πυροσβέστες.