Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοίγει σιγά, σιγά και η Αλβανία

αλβανία
17 Μαΐου 2020 / 20:52

ΤΙΡΑΝΑ. Αίρονται από Δευτέρα 18 Μαΐου ορισμένα μέτρα περιορισμού της κίνησης στις αλβανικές πόλεις αλλά και ανάμεσα σε δραστηριότητες, όπως είναι η δυναντότητα προσέλευσης και παρουσίας σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Έτσι η κομβική πόλη Φίερι, στη μέση της οδικής διαδρομής προς την πρωτεύουσα, επιστρέφει στις «πράσινες περιοχές», όπου αίρονται τα περιοριστικά μέτρα στην κίνηση.
Αναλόγως αίρονται οι περιορισμοί στην κίνηση πεζών και οχημάτων σ' ολόκληρη την αλβανική Επικράτεια. Εξαίρεση, το πρόγραμμα μετακινήσεων στις «κόκκινες περιοχές», που οι μετακινήσεις παρατείνονται έως τις 21:00, μετά όμως και μέχρι το πρωί απαγορεύονται.
"Η είσοδος και έξοδος οχημάτων στις κόκκινες περιοχές "εξακολουθεί να απαγορεύεται. Η κυβέρνηση Ράμα αναμένεται να τροποποιήσει τη Δευτέρα τον Κανονιστικό Νόμο ώστε να άρει την απαγόρευση παρουσίας στα τηλεοπτικά στούντιο. Θα παραμείνει μόνο η προϋπόθεση ότι οι επισκέπτες τοποθετούνται σε απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους»!
"Το μέτρο των 14 ημερών για τον αυτο-περιοριζόμενο δεν αλλάζει και η παραβίασή του τιμωρείται από το νόμο και τον Ποινικό Κώδικα", κατέληξε σε σχετικές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός, Ε. Ράμα.