Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μερόπη Υδραίου: Ο νέος περιφερειακός ΦΟΔΣΑ θα είναι Γολγοθάς

Μερόπη Υδραίου
05 Μαΐου 2020 / 21:09

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρέμβαση στη συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για το άρθρο 93 περι διαχείρισης απορριμματων, έκανε ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας και Δημήτρης Μπιάγκης, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ Ανδρέας Παρίσης. Συμμετείχαν επίσης και τοποθετήθηκαν οι δήμαρχοι Λευκάδας, Αργοστολίου,  Ιθάκης, Όλοι οι δήμαρχοι δήλωσαν την ευθεία αντιθεσή τους στον νέο φορέα. 
 
Στην τοποθέτησή της η Μερόπη Υδραίου διευκρίνισε ότι δεν θα αναφερθεί στο νομοσχέδιο συνολικά παρόλο που πιστεύει ότι έχει θετικά σημεία.  
Μιλώντας ειδικά για το άρθρο 93 επεσήμανε τη θλίψη της για τον αιφνιδιασμό όλων των δημάρχων. «Αν είχαμε καθήσει στο τραπέζι του διαλόγου, είμαι σίγουρη ότι θα είχαμε βρει κοινό βηματισμό».
Συνέχισε λέγοντας ότι θεωρεί δεδομένη τη συνεργασία με την Περιφέρεια, με συμπόρευση και διάθεση συνεργασίας. Ομως, με το ζήτημα των απορριμμάτων η Κέρκυρα έχει πονέσει πολύ. Και μετά από μεγάλο αγώνα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες και έχουν δρομολογηθεί τα έργα.

Γολγοθάς

«Πρέπει να βάλουμε κάποια ζητήματα επί της ουσίας, και πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί και όχι παράλληλα. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι πρόκειται να ζήσουμε ένα Γολγοθά, μην αυταπατάται κανένας» είπε χαρακτηριστικά.
Η Μερόπη Υδραίου τόνισε τα διαφορετικά χαρακτηριστικά κάθε ενός νησιού του Ιονίου και αναρωτήθηκε πως μπορεί να γίνει συνεργασία σε πρακτικό επίπεδο.
Σημείωσε επίσης τον προβληματισμό της για το θέμα της ακίνητης περιουσίας κάθε δήμου και πως θα γίνει η αποτίμησή της, ώστε να συνεισφέρουν όλοι στον περιφερειακό φορέα.
Δήλωσε επίσης ανήσυχη για την τιμολογιακή πολιτική, καθώς δεν είναι γνωστό τι θα κληθεί να πληρώσει ο δημότης.
Υπογράμμισε τέλος το θέμα της υποστελέχωσης της Περιφέρειας και το πώς θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό.

Ο ανάδοχος για την Κοζάνη

«Με έχει στενοχωρήσει αυτά που ειπώθηκαν στην Κέρκυρα ότι έχουμε καθυστερήσει, το αντίθετο μάλιστα έτρεξαν όλα με ταχύτατες διαδικασίες. Έχουμε ήδη υπογράψει προγραμματική σύμβαση με την ΔΙΑΔΥΜΑ και για τη μεταφορά στο τέλος τη εβδομάδας θα βγει ανάδοχος, ενώ ολοκληρώνεται η μελέτη για σταθμούς μεταφόρτωσης στους δήμους»