Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΟΕΤΚ: Φόβος για αποκλεισμό του νησιού, αν δεν λυθεί το πρόβλημα της θαλάσσιας συγκοινωνίας

Καταλύματα
04 Μαΐου 2020 / 14:16

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, η Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας ενημέρωσε για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με τις θαλάσσιες συγκοινωνίες

από την απόφαση του υπουργείου να επιδοτηθούν μόνο τρία δρομολόγια την ημέρα στη γραμμή Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας ενώ παράλληλα σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΟΕΤΚ κ. Περικλής Κατσαρός τόνισε ότι" θα πρέπει άμεσα οι θεσμικοί εκπρόσωποι του νησιού μας, Βουλευτές, Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι, σε συνεργασία με τον Υπουργό Ναυτιλίας να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα".

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
«Με την απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την επιδότηση μικρού αριθμού δρομολογίων στη γραμμή Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας, έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα που έχει ως αποτέλεσμα την προβληματική τροφοδοσία του και τον κίνδυνο να αποκλειστεί το νησί μας.

Με την συγκεκριμένη απόφαση επιδοτούνται μόνο τρία δρομολόγια την ημέρα, εκ των οποίων το ένα, το πρώτο κάθε ημέρα μεταφέρει βυτιοφόρα καυσίμων και  σύμφωνα με το νόμο, σε αυτή την περίπτωση,  δεν μεταφέρονται επιβάτες, ούτε άλλα οχήματα. Σε κάθε δρομολόγιο ο αριθμός των επιβατών δεν υπερβαίνει τους 40 και ο καθένας μας αντιλαμβάνεται ότι έτσι δημιουργείται ένα σοβαρό πρόβλημα με τον αποκλεισμό πολλών συμπατριωτών μας στην απέναντι ηπειρωτική ακτή, ανάμεσα σε αυτούς και άνθρωποι με ουσιαστικό και μεγάλο πρόβλημα μετακίνησης για λόγους υγείας.
Την κατάσταση επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι δεν έχει ανοίξει ακόμη η γραμμή Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης. 

Παράλληλα ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα τροφοδοσίας του νησιού μας, γεγονός που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τον εμπορικό κόσμο της Κέρκυρας.

Επιπροσθέτως, αν διαιωνισθεί αυτή η κατάσταση, θα αντιμετωπίσουμε μεγάλο πρόβλημα με την εισροή εσωτερικού τουρισμού που κατά τα φαινόμενα θα είναι η σημαντικότερη πηγή στήριξης της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας αυτό το καλοκαίρι.

Κύριε Υπουργέ,
Μετά από όλα τα παραπάνω  που σας γνωστοποιήσαμε, κατανοώντας τη δύσκολη θέση που έχουμε βρεθεί ως νησί και ως τουριστικός προορισμός, πιστεύουμε ότι θα επιληφθείτε άμεσα του θέματος επιδοτώντας περισσότερα δρομολόγια πλοίων προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της Κέρκυρας που εξαρτώνται από  τη δυνατότητα διασύνδεσή της με την ηπειρωτική Ελλάδα, όπως  πράξατε σε ανάλογες περιπτώσεις στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα.