Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο σκαμνί 29 Χιώτες για τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών

ΧΙΟΣ
25 Απριλίου 2020 / 10:49

ΧΙΟΣ. Την ταυτοποίηση συνολικά 29 ατόμων που εμπλέκονται στην επίθεση κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ στο ξενοδοχείο «Ερύθα», στα γνωστά γεγονότα του περασμένου Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση οι 29 θα βρεθούν αντιμέτωποι με πληθώρα κατηγοριών κατά περίπτωση όπως, η διατάραξη κοινής ειρήνης, η παράνομη βία, η διατάραξη οικιακής ειρήνης, η πρόκληση φθορών, η πρόσκληση σωματικών βλαβών, η βία κατά υπαλλήλων καθώς και για παραβάσεις περί όπλων.
Η είδηση έγινε ευρέως γνωστή στο νησί, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων με τους κατοίκους να ζητούν αντίστοιχες διώξεις και για τις φθορές που προκάλεσαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ σε ιδιωτικές περιουσίες και όχι μόνο κατά την αποχώρησή τους από το νησί.
Άγνωστο μέχρι στιγμής είναι αν ανάμεσα στα άτομα που διώκονται ποινικά βρίσκονται και αιρετοί της Χίου ή αφορά μόνο απλούς πολίτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Ταυτοποιήθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, η εμπλοκή 13 ακόμη ατόμων ελληνικής υπηκοότητας , σε έκνομες ενέργειες που έλαβαν χώρα την 26η Φεβρουαρίου, κυρίως σε βάρος αστυνομικών στη Χίο.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε και υποβάλλεται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή περιλαμβάνει τα αδικήματα, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της παράνομης βίας, της διατάραξης της οικιακής ειρήνης, της πρόκλησης φθορών, της πρόκλησης σωματικών βλαβών, της βίας κατά υπαλλήλων, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.
Από την έως τώρα έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν ταυτοποιηθεί ως δράστες συνολικά 29 άτομα  ελληνικής υπηκοότητας ενώ εξετάζεται η εμπλοκή 9 επιπλέον ατόμων στην ίδια υπόθεση.