Επεισόδια και συλλήψεις στη Χίο τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα (video)

Επεισόδια και συλλήψεις στη Χίο τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα (video)

ΧΙΟΣ. Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στη ΒΙΑΛ της Χίου που διήρκεσαν από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου έως σχεδόν το πρωί της Κυριακής του Πάσχα

19
Απριλίου / 2020

Αφορμή ήταν ο θάνατος μιας 47χρονης Ιρακινής που σκόρπισε οργή, φόβο και ανασφάλεια στους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στη ΒΙΑΛ που ενώ ασθενούσε δεν νοσηλεύτηκε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το politischios.gr, η γυναίκα είχε παραπεμφθεί στο νοσοκομείο Χίου αλλά την είχαν στείλει ξανά πίσω στο hotspot της ΒΙΑΛ και τελικά κατέληξε το Μεγάλο Σάββατο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Με δεδομένη την επιδημία του κοροναϊού αρκετοί διαμένοντες στη ΒΙΑΛ φοβήθηκαν ότι η αιτία θανάτου της γυναίκας ήταν η προσβολή από τον ιό. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, ωστόσο, οι αρχές υποστήριξαν ότι η γυναίκα υποβλήθηκε σε εξετάσεις και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Στη ΒΙΑΛ ξέσπασε εξέγερση με τα επεισόδια να κορυφώνονται και να γενικεύονται το βράδυ του Σαββάτου. Σημειώθηκαν και εκτεταμένες ζημιές αφού κάηκαν σκηνές, δυο αυτοκίνητα, η καντίνα που βρίσκονταν στο Κ.Υ.Τ., οικίσκοι καθώς και οι φρουρές των Αστυνομικών.Τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα, η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου προχώρησε σε τρεις συλλήψεις μεταναστών που θεωρούνται ως υπεύθυνοι για τα επεισόδια στο Κ.Υ.Τ. της Χίου, και αντιμετωπίζουν πλέον βαριές ποινικές ευθύνες.

Ήδη το Υπουργείο Μετανάστευσης ζήτησε από την Αστυνομία να μην αρκεστεί σε αυτό τον αριθμό των συλλήψεων, προσπαθώντας να συνεχίσει την ταυτοποίηση όσων εμπλέκονται και συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στα γεγονότα του Μεγάλου Σαββάτου.

«Δύσκολη νύκτα χθες στην ανοικτή δομή της ΒΙΑΛ, συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ και το προσωπικό για την επιβολή της τάξης. Θα αποδοθούν ευθύνες για τα επεισόδια», σχολίασε ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

Πηγή: Politischios.gr