Καταγγέλλει τον Δ/ντη του Μουσικού Σχολείου η ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Καταγγέλλει τον Δ/ντη του Μουσικού Σχολείου η ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, ο Διευθυντής του Μουσικού κάλεσε -παρά τις αντίθετες οδηγίες και τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου- τους συναδέλφους του να βρεθούν στο σχολείο για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων

17
Μαρτίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου της Κέρκυρας, εξέδωσε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, ο εν λόγω Δ/ντης καταστρατηγεί τις οδηγίες και τις εγκυκλίους του Υπουργείου και της ελληνικής κυβέρνησης για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, ζητώντας -με προφωρική εντολή μάλιστα- από τους συναδέλφους του, καθηγητές στο Μουσικό Σχολείο, να δώσουν το «παρών» στο σχολείο προκειμένου να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων.

Επί λέξει η ανακοίνωση-καταγγελία της ΕΛΜΕ αναφέρει:

«Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει τον Δ/ντή του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας, ο οποίος  με προφορική εντολή προς την υποδιευθύντρια, κάτι που κάνει συχνά, κάλεσε την Τρίτη το πρωί στο σχολείο τους συναδέλφους –  υπεύθυνους των τμημάτων (13 άτομα) για έλεγχο των μέιλ των μαθητών, τον χειριστή του my school και τους συναδέλφους – υπεύθυνους για τα οικονομικά των αναπληρωτών κατά τις 10.30 π.μ.. Σύνολο συναδέλφων τουλάχιστον 16.

Οι οδηγίες και οι εγκύκλιοι είναι συγκεκριμένοι  και σαφείς. Η κίνηση αυτή ακυρώνει στην πράξη όλα τα μέτρα και τις εγκυκλίους που έχουν ληφθεί προκειμένου να μειωθεί η εξάπλωση του ιού και θέτει σε κίνδυνο τόσο τους εκπαιδευτικούς, όσο και τις οικογένειές τους.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές πρέπει να απομονώνονται από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που κλήθηκαν, να μην πάνε στο σχολείο.

Ζητάμε από τη διοίκηση της εκπαίδευσης να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να καταδικάσει αυτές τις συμπεριφορές και πρακτικές».