Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποφάσεις της σύσκεψης της ομάδας διαχείρισης κρίσης του κορωνοϊού (video)

Κορωνοϊός
15 Μαρτίου 2020 / 12:26

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε εξωτερικό χώρο στο Φαληράκι πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη φορέων για την αντιμετώση της κρίσης του κορωνοϊού.

Μετά την αποχώρηση των Δημάρχων Βορρά και Νότου καθώς και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αυλωνίτη, που αντέδρασαν στην παρουσία πολλών ατόμων, έγινε μια ενημέρωση των αρμοδίων φορέων, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας Λεωνίδα Ρουμπάτη, του Αστυνομικού Διευθυντή Μάνθου Γιαννούλη και του Κεντρικού Λιμενάρχη Ιωάννη Σταθούρου.

Όπως ανέφερε η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, ελήφθησαν αποφάσεις απαραίτητες για την ενημέρωση και τον συντονισμό των ενεργειών αντιμετώπισης του κινδύνου.

Ειδικότερα αποφασίστηκε:

- Να δημιουργηθεί μια κλειστή ηλεκτρονική ομάδα φορέων, που θα ενημερώνεται και θα συντονίζει τις απαιτούμενες ενέργειες.
- Ο Ιατρικός Σύλλογος θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με Διοικητή του Νοσοκομείου για οποιαδήποτε παροχή βοήθειας εθελοντικά
- Αναστολή λειτουργίας των παιδικών χαρών με επίβλεψη για την εφαρμογή των κανόνων 
- Οι Υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργούν μόνον για  κατεπείγουσες ανάγκες

Παράλληλα θα γίνει αίτημα προς τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του νομού, έτσι ώστε να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για να παραταθεί το επίδομα ανεργίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εποχικά εργαζομένων 

Αποφασίστηκε επίσης να γίνει αίτημα για αγορά μηχανήματος  διάγνωσης του κορωνοϊού και άλλων λοιμώξεων, με τη συνδρομή του Δήμου, της Περιφέρειας και  άλλων φορείς (ΟΛΚΕ, Αεροδρόμιο, Επιμελητήριο). Παράλληλα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λεωνίδας Ρουμπάτης απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες  για αιμοδοσία.

Αστυνομικοί έλεγχοι

Σχετικά με τους ελέγχους τήρησης των κανονισμών, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μάνθος Γιαννούλης ενημέρωσε πως οι άνδρες της αστυνομίας διενεργούν συνεχείς ελέγχους στα καταστήματα και στους δημόσιους χώρους. Έχουν γίνει προσαγωγές αλλά δεν έγινε καμία σύλληψη γιατι τα καταστήματα εστίασης συμμορφώθηκαν με τις οδηγίες. Παράλληλα έδωσε σαφή οδηγία προς τους επιχειρηματίες να τοποθετούν τις καρέκλες τους ανάποδα προκειμένου να αποφεύγεται η παρουσία κόσμου σε καταστήματα που δεν λειτουργούν.
Τόνισε επιπλέον ότι έχει κάνει αίτημα για να εφοδιαστούν οι άνδρες της Αστυνομίας με μάσκες για την προστασία τους από την έκθεση στον ιό, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε ο Ερυθρός Σταυρός.

Δείτε εδώ τι δήλωσε ο Κεντρικός Λιμενάρχης Κέρκυρας για τα εισερχόμενα από Ιταλία και Αλβανία σκάφη

Διακόπτεται η σύνδεση επιβατηγών με Ιταλία και Αλβανία παντί τρόπω