Έκλεισε τελείως η παράνομη στροφή προς & από νησί Γκερέκου

Έκλεισε τελείως η παράνομη στροφή προς & από νησί Γκερέκου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώθηκε το διαχωριστικό των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας στο Κοντόκαλι, στο ύψος της Παραμυθούπολης.

08
Μαρτίου / 2020

Συμπληρώνεται έτσι το κενό στη νησίδα μέχρι τη στροφή της Σωτηριώτισσας, σημείο που έχει μετρήσει πολλά τροχαία, ακόμα και θανατηφόρα, λόγω της αυξημένης κίνησης τροχοφόρων. Ο διαχωρισμός έχει γίνει βεβαίως με απλά πλαστικά κολωνάκια, αντί για κανονική νησίδα, μπορεί κανείς να θεωρήσει πως τουλάχιστον λειτουργεί αποτρεπτικά.  

Έτσι οι ερχόμενοι από Βορρά δεν μπορούν πλέον ούτε να κάνουν παράνομη αναστροφή, αλλά ούτε και να μπουν στο νησί Γκερέκου πατώντας τη διπλή γραμμή. Σημείο-καρμανιόλα, αφού ο δρόμος είναι εξαιρετικά πολυσύχναστος και είναι απορίας άξιον γιατί δεν έχει φωτεινούς σηματοδότες. Υπενθυμίζεται ότι είναι ο δρόμος που οδηγεί στο πεντάστερο Kontokali Bay (τουριστικά λεωφορεία, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα), στο Γήπεδο Κοντοκαλίου (ποδοσφαιρικοί αγώνες), στη βίλλα των Durrells, στην πλαζ Κοντοκαλίου, σε τουριστικά καταλύματα, επιχειρήσεις εστίασης και βέβαια μονίμους κατοίκους.

Πλέον οι οδηγοί που έρχονται από Βορρά, είναι υποχρεωμένοι να στρίψουν από τη νησίδα της Αγίας Αικατερίνης, περίπου ένα χιλιόμετρο παρακάτω. Αντίστοιχα όσοι βγαίνουν από το νησί Γκερέκου και επιθυμούν να κατευθυνθούν προς την πόλη, το λιμάνι ή το αεροδρόμιο, θα πρέπει να οδηγήσουν δεξιά και μετά να κάνουν στροφή από τον κόμβο "του Πίπιλα".

ΦΩΤΟ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ