Τετάρτη 06.12.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημέρωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων για το κρουαζιερόπλοιο Msc Opera

AOCTA
05 Μαρτίου 2020 / 12:06

Διήμερο συναντήσεων και επαφών, χθες και σήμερα, του προέδρου του AOCTA για το θέμα της άφιξης του κρουαζιερόπλοιου Msc Opera στο λιμάνι της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Σειρά συναντήσεων είχε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA), Σπύρος Χαλικιόπουλος με κύριο θέμα την προσέγγιση του πλοίου Msc Opera στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο από τον AOCTA:

Το πρωί της Τετάρτης 4 Μαρτίου, συναντήθηκαν στον Ο.Λ.ΚΕ. εκτάκτως ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας, Σπύρος Χαλικιόπουλος, με τον Α’ Αντιπρόεδρο, Δημήτρη Διαβάτη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.ΚΕ., Σπύρο Ζερβόπουλο.

Θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση από τον Οργανισμό Λιμένος σχετικά με το κρουαζιερόπλοιο Msc Opera, το οποίο αναμενόταν το πρωί της επομένης (σ.σ. Πέμπτη 5 Μαρτίου) στο λιμάνι της Κέρκυρας. Ο κος Ζερβόπουλος έδωσε διαβεβαιώσεις πως ο Ο.Λ.ΚΕ. έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, το προσωπικό του είναι εφοδιασμένο με μάσκες και αντισηπτικά, καθώς επίσης έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος καραντίνας υποδοχής ασθενούς.

Το ίδιο απόγευμα, στα γραφεία του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας, ο Προέδρος του AOCTA, Σπύρος Χαλικιόπουλος, κάλεσε συνάντηση μεταξύ του ιδίου, του Α’ Αντιπροέδρου, Δημήτρη Διαβάτη, του Γεν.Γραμματέα, Ναπολέοντα Πάτρα και του Προέδρου της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, Κώστα Μουζακίτη.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τόσο τον εμπορικό, όσο και τον τουριστικό κλάδο, προβλήματα, αλλά και προοπτικές συνεργασίας.

Η συνάντηση ήταν σύντομη, καθώς στη συνεχεία παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Παναγιώτης Βαρούχας, τον οποίο κάλεσαν εκτάκτως οι παραβρισκόμενοι για μια ενημέρωση εκ μέρους της Δημοτικής αρχής αναφορικά με το κρουαζιερόπλοιο Msc Opera. Yπήρξε μάλιστα, τηλεφωνική επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, καθώς και την Πρόεδρο του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, οι οποίοι ήταν ενημερωμένοι και διαβεβαίωσαν πως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Σήμερα, Πέμπτη 5 Μαρτίου, και με σκοπό επιπρόσθετης ενημέρωσης σχετικά με το μείζον θέμα του κρουαζιεροπλοίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Δημάρχου, Μερόπης Υδραίου, με τουριστικούς φορείς του νησιού.

Οι παραβρισκόμενοι αναφέρθηκαν στους προβληματισμούς τους σχετικά με το κορωνοϊό και την πιθανότητα μεταξύ των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου να υπάρχουν κάποιοι που νοσούν και έθιξαν το θέμα της δημοσιότητας και της έκτασης που έχει πάρει το εν λόγω θέμα, με δραματικές συνέπειες.

Ο Πρόεδρος του AOCTA εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με την προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Κέρκυρας και πρότεινε να ληφθούν όλες οι ενδεδειγμένες προφυλάξεις από όλους, καθώς επίσης -ως ελάχιστο μέτρο προφύλαξης από τον κορωνοϊό- να τοποθετηθούν θερμικές κάμερες στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο για τις επόμενες αφίξεις. 

Η Δήμαρχος τον διαβεβαίωσε πως αυτό θα δρομολογηθεί άμεσα, ενώ τηλεφώνησε σε εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, από την οποία οι παρόντες έλαβαν διαβεβαιώσεις -σε ανοιχτή ακρόαση- πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Η κα Υδραίου εν συνεχεία υπογράμμισε πως ο καπετάνιος και ο γιατρός του πλοίου θα πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό υγείας των επιβατών τους προτού κατέβουν, ενώ εξέφρασε την άποψη πως πιθανόν η όλη δημοσιότητα που πήρε η προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Κέρκυρας να υποκινείται από τρίτους - ανταγωνιστές- με σκοπό να βλάψουν τον τουρισμό του νησιού, δεδομένου ότι αναμένεται η φετινή να είναι πολύ δυνατή -και ανοδική τουριστικά- σεζόν.