Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρεις διαφορετικές προτάσεις για τον Ερημίτη, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων (video)

Ερημίτης
15 Φεβρουαρίου 2020 / 14:21
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια πολύωρη συζήτηση με στιγμές έντασης προκάλεσε το θέμα της επένδυσης στον Ερημίτη της Κασσιόπης. Τοποθετήθηκαν όλες οι παρατάξεις και διαμορφώθηκαν τρεις προτάσεις προς ψήφιση.

Η πρώτη διαμορφώθηκε σε συνεργασία της Βέρας Κορωνάκη της "Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια" και του Μπάμπη Χαραλάμπους της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Η πρόταση ήταν να καταδικαστούν οι παρεμβάσεις  Άδωνι Γεωργιάδη και να ζητηθεί η ανάκληση της πρόσφατης τροπολογίας που αφαιρεί την αρμοδιότητα από την τοπική αυτοδιοίκηση.
Εκτός από τη Λαϊκή Συσπείρωση και τη Βέρα Κορωνάκη, υπέρ της πρότασης ψήφισαν ο Στέφανος Σαμοΐλης (Ανυπότακτο Ιόνιο), η παράταξη Γαλιατσάτου (ΑΝΑΣΑ), ο Παναγιώτης Ποζίδης από την Επτανησιακή Πρωτοβουλία και οι Αϊβατίδης, Βυθούλκας της "Ελληνικής Αυγής για το Ιόνιο".  

Δεύτερη πρόταση ψηφίσματος έγινε από τον Ι. Αϊβατίδη, περί διενέργειας δημοψηφίσματος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ παρόμοια τοποθέτηση έκανε και η παράταξη ΑΝΑΣΑ του Θ. Γαλιατσάτου, περι πρότασης δημοψηφίσματος στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.  Η πρόταση Αϊβατίδη - Βυθούλκα υπερψηφίστηκε μόνον από την παράταξη Γαλιατσάτου.

Η πρόταση που επικράτησε τελικώς, με τη στήριξη των δυνάμεων των πλειοψηφίας, δηλαδή των παρατάξεων Κράτσα, Σπύρου και Αλεξάκη, ήταν υπέρ της επένδυσης ως έκφραση συμπαράστασης προς κάθε επενδυτική προσπάθεια που γίνεται στο νησί με σεβασμό στο Περιβάλλον. 
Δείτε εδώ την τοποθέτηση της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα

Δείτε εδώ την τοποθέτηση του πρώην Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.