ΑΝ.Α.Σ.Α.: «Πολιτική συγκυρία & εσωτερικές αδυναμίες οδήγησαν στην ήττα»

ΑΝ.Α.Σ.Α.: «Πολιτική συγκυρία & εσωτερικές αδυναμίες οδήγησαν στην ήττα»

«Η ΑΝ.Α.Σ.Α. θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα στην κατεύθυνση της υπεράσπισης και προώθησης του έργου που έχει παραχθεί»

12
Σεπτεμβρίου / 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Συνάντηση των μελών και φίλων της ΑΝ.Α.Σ.Α. πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα.

Σκοπός της συνάντησης αυτής, η οποία έγινε στα γραφεία της παράταξης στο κτίριο της Π.Ε. Κέρκυρας, ήταν -σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών (ΑΝ.Α.Σ.Α.)- να συζητηθούν τα αποτελέσματα των εκλογών, καθώς και ο τρόπος δράσης το επόμενο διάστημα στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΑΝ.Α.Σ.Α.:

«Ως βασική παράμετρος που καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα στις περιφερειακές εκλογές εκτιμήθηκε ότι απετέλεσε η γενικότερη πολιτική συγκυρία η οποία, σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη διεξαγωγή των περιφερειακών εκλογών με τις Ευρωεκλογές και την μεγάλη συσπείρωση του συντηρητικού χώρου, οδήγησε στην ήττα της ΑΝ.Α.Σ.Α., αλλά και στην ήττα και άλλων αυτοδιοικητικών σχημάτων ανά την Ελλάδα που είχαν την πολιτική στήριξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Στο αποτέλεσμα συνέβαλαν εσωτερικές αδυναμίες της παράταξης που εκδηλώθηκαν με καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου, καθώς και προβλήματα στην επικοινωνιακή προβολή του σημαντικού έργου που έχει γίνει πράξη. Ιδιαίτερη αδυναμία εκτιμήθηκε ότι υπήρξε στην απευθείας επικοινωνία των ηγετικών στελεχών της παράταξης που κατείχαν θέσεις ευθύνης με τους πολίτες. Σημαντική επιρροή στο εκλογικό αποτέλεσμα και στην ήττα της ΑΝ.Α.Σ.Α. είχε η μεγάλη αποχή που εκδηλώθηκε στον β’ γύρο των εκλογών (28.000 λιγότεροι ψηφοφόροι σε σχέση με τον α’ γύρο και επιπλέον αυτού 10.000 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια) και που εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για πολίτες κεντροαριστερής πολιτικής τοποθέτησης οι οποίοι δεν προσήλθαν πειθόμενοι από τα κελεύσματα των αντίστοιχων κομματικών και παραταξιακών μηνυμάτων ότι « Κράτσα και Γαλιατσάτος είναι το ίδιο»!

Όπως συζητήθηκε, η ΑΝ.Α.Σ.Α. θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα αφ ενός στην κατεύθυνση της υπεράσπισης και προώθησης του έργου που έχει παραχθεί και του σχεδιασμού που έχει αποφασισθεί και αφ ετέρου στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της προστασίας του περιβάλλοντος, στην στήριξη της κοινωνικής συνοχής και της αειφόρου ανάπτυξης των νησιών μας.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α. θα λειτουργήσει με συλλογικότητα, αλληλεγγύη και δημοκρατία, οργανωμένη σε όλα τα νησιά και σε διαρκή επικοινωνία με τους εννέα εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης. Για τον σκοπό αυτό και την αποτελεσματικότερη λειτουργία της παράταξης θα εκλεγούν Συντονιστικά όργανα της ΑΝ.Α.Σ.Α. σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Ήδη έχουν εκλεγεί τα Συντονιστικά στην Κέρκυρα και την Ζάκυνθο».