Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από την προεκλογική εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Λευκίμμη

Λευκίμμη
23 Μαΐου 2019 / 09:35

«Η ελπίδα για το Νότο είναι εδώ, στα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο»

ΛΕΥΚΙΜΜΗ (ΚΕΡΚΥΡΑ). Πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νότιας Κέρκυρας στην Λευκίμμη. Παρόντες υποψήφιοι της περιοχής αλλά και υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΛΑΣΥ. Την συγκέντρωση προλόγισε ο Σπύρος Σαμοϊλης μέλος της Τ.Ε. του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, ενώ χαιρέτησε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Μπάμπης Χαραλάμπους. Την κεντρική ομιλία έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Γιώργος Κουλούρης.
 
Στην ομιλία του ο Γιώργος Κουλούρης αναφέρθηκε στην ανάγκη μέσα από τις τρείς κάλπες, για δήμο, περιφέρεια και ευρωβουλή, να καταδικαστεί η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και ΕΕ που είναι η μήτρα όλων των τοπικών αλλά και γενικότερων προβλημάτων του λαού μας.

Ανέδειξε τις ευθύνες όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών, που στηρίζονταν από τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ τον ΣΥΡΙΖΑ και τα παρακλάδια τους, που εφαρμόζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων σε τοπικό επίπεδο, έφεραν σε απόγνωση τα λαϊκά στρώματα, διέλυσαν και την απαξίωσαν τις δημόσιες υποδομές, αδιαφόρησαν και έμειναν άπραγοι μπροστά στα λαϊκά προβλήματα, την ίδια στιγμή που έκαναν ότι πέρναγε από το χέρι τους για την ενίσχυση των κερδών του ντόπιου και ξένου μεγάλου κεφαλαίου. «Σήμερα οι ίδιοι εμφανίζονται ως νέοι και άφθαρτοι, και ζητάνε την στήριξη του λαού για να συνεχίσουν το βρόμικο έργο τους, όλοι αυτοί οι πρόθυμοι, είναι συνυπεύθυνοι, με την πολιτική των κομμάτων τους και τις επιλογές τους τόσα χρόνια για την δυστυχία και την απόγνωση του λάου» ανέφερε χαρακτηριστικά.



Αναφερόμενος σε μια σειρά προβλημάτων της περιοχής αναφέρθηκε στο ζήτημα των απορριμμάτων όπου ανέλυσε για άλλη μια φορά τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης (για τον εθνικό σχεδιασμό, την ολοκληρωμένη διαχείριση, την ανακύκλωση κλπ.) ενώ επανέλαβε τη δέσμευση της ΛΑΣΥ ότι θα παλέψει μαζί με το Λαό για την απένταξη του εγκληματικού έργου της χωματερής της Λευκίμμης και την αποκατάσταση της περιοχής, απ’ όποια θέση κι αν βρεθεί μετά τις εκλογές, ένα έργο που όπως επεσήμανε: «σχεδίασε και κατασκεύασε η ΝΔ και χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο με τα ΜΑΤ».

Επίσης αναφέρθηκε στην κατάσταση του δίκτυου ύδρευσης και αποχέτευσης, στο διαλυμένο οδικό δίκτυο, στα προβλήματα των σχολικών υποδομών κ.α.
Στα μεγάλα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την χρηματοδότηση και το πώς ο δήμος θα μπορέσει να παράγει έργο προς όφελος του λαού, έδωσε μια εικόνα για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν με την Λαϊκή Συσπείρωση στο τιμόνι του δήμου. «Τα μικρότερα ή μεγαλύτερα τοπικά λαϊκά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν, παρακάμπτοντας το ασφυκτικό πλαίσιο των κεντρικών αντιλαϊκών επιλογών, μέσα από την κινητοποίηση του λαού και των εργαζομένων στο δήμο, μέσα από αγωνιστική διεκδίκηση, σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική την γραφειοκρατία και τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ο τρόπος με τον οποίο παρήγαγαν, πρωτόγνωρο για τις περιοχές τους, έργο οι δημοτικές αρχές που έχουν εκλεγεί με τις δυνάμεις του ΚΚΕ στην Πάτρα, την Ικαρία, την Πετρούπολη, τη Καισαριανή και το Χαϊδάρι, αποτελούν παράδειγμα για μας, όπως και παρακαταθήκη η πολύτιμη εμπειρία και το παράδειγμα της δημοτικής αρχής του Νίκου Κούλουρη στην περιοχή της Λευκίμμης.