Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι νικητές του 3ου Φωτομαραθώνιου Κέρκυρας (φωτορεπορτάζ)

Φωτομαραθώνιος Κέρκυρας
12 Μαΐου 2019 / 19:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τη βράβευση των καλύτερων φωτογραφιών ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην αίθουσα των Παλαιών Ανακτόρων

ο 3ος Φωτομαραθώνιος Κέρκυρας, ο οποίος ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα. Την προηγούμενη Κυριακή οι διαγωνιζόμενοι τράβηξαν φωτογραφίες με δύο θέματα: α) Πόρτες, πορτόνια, παράθυρα και β) Αντιθέσεις. Το βράδυ παρέδωσαν το υλικό τους το οποίο εξιολογήθηκε από την κριτική επιτροπή και σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. 
Ο 3ος Φωτομαραθώνιος διοργανώθηκε από τη Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας και την Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης της Περιφερειακής Εφορείας Πορσκόπων Κέρκυρας και εντάχθηκε στο πρόγραμμα του 13ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστήμιου. Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι:
-Νικόλαος Κανελλόπουλος, καθηγητής, Πρόεδρος  του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με θέμα: ««Τρισδιάστατη Φωτογραφία Επαυξημένης Πραγματικότητας & Τηλεμεταφορά»
-Δημήτρης, Πέτρος, Κωνσταντίνος Σοφικίτης, φωτογράφοι, Τίτλος: "ΚΕΡΚΙΝΗ», φωτογράφιση από την  αναλογική, στην ψηφιακή τεχνολογία ως τη χρήση  drone και παρουσίαση της φωτογραφίας του Κωνσταντίνου Σοφικίτη,1ο βραβείο παγκόσμιου διαγωνισμού Sony- Street Photography.
-Βασίλης Δουκάκης, φωτογράφος, με θέμα: «Φωτογραφίες που άλλαξαν τον κόσμο»

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Νικητές στους δύο διαγωνισμούς αναδείχθηκαν οι:

Θέμα: Πόρτες-πορτόνια-παράθυρα

ΒΡΑΒΕΙΑ
1. ΣΑΛΒΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
2. ΠΟΛΥΜΕΡΗ ΕΛΙΖΑ
3. LEWIN MARK

ΕΠΑΙΝΟΙ
1. ΠΕΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
2. ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
3. ΠΟΛΥΜΕΡΗ ΕΛΙΖΑ

Θέμα: Αντιθέσεις

ΒΡΑΒΕΙΑ
1. ΛΑΒΡΑΝΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
2. ΒΑΡΘΗ ΜΑΡΙΑ
2. ΚΟΝΟΦΑΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΕΠΑΙΝΟΙ
1. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
2. ΒΑΡΘΗ ΜΑΡΙΑ
3. ΚΟΝΟΦΑΟΣ ΣΠΥΡΟΣ


Η φωτογραφία του Στέλιου Λαβράνου που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο θέμα «Αντιθέσεις»