Συνάντηση της αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας με τον Σύλλογο «San Giacomo»

Συνάντηση της αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας  με τον Σύλλογο «San Giacomo»

Στο πλαίσιο ενημέρωσης για την προγραμματιζόμενη, απ’ το σύλλογο, εκδήλωση για την κυκλική οικονομία που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 7.00 μμ στην Ιόνιο Ακαδημία.

14
Ιουνίου / 2018

Την Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κέρκυρας, Νικολέττα Πανδή επισκέφθηκε o Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου περιοχής Πλατείας Δημαρχείου «San Giacomo», οι κύριοι Α. Κατσαρός και Α. Μακρής, την Τετάρτη 13 Ιουνίου.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης για την προγραμματιζόμενη, απ’ το σύλλογο, εκδήλωση για την κυκλική οικονομία που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 7.00 μμ στην Ιόνιο Ακαδημία. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι «Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία του συλλόγου η κυκλική οικονομία αποτελεί πρόκληση και ευκαιρία για τα νησιά προσφέροντας τη δυνατότητα της βέλτιστης διαχείρισης των αποβλήτων τους και των υδάτινων πόρων για την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ. Απόβλητα, αστικά λύμματα, υδάτινοι πόροι, πόσιμο νερό, έξυπνη τεχνολογία, καθαρή ενέργεια και καθαρές μεταφορές βρίσκονται στο επίκεντρο της. Οι εκπρόσωποι του συλλόγου δήλωσαν ότι επιβάλλεται η Κέρκυρα να εκπονήσει ένα στρατηγικό σχέδιο κυκλικής οικονομίας που θα συμβάλλει στην υπέρβαση της χρονίζουσας κρίσης που διανύουμε.

Η κ. Πανδή συνεχάρη την αντιπροσωπία του ΔΣ του Συλλόγου San Giacomo για την πρωτοβουλία να ενημερώσει το κοινό της πόλης μας για ένα τέτοιο ζήτημα. Επιπλέον τόνισε ότι ο έγκαιρος προγραμματισμός νέων πολιτικών στρατηγικών για τον εμπλουτισμό του υφιστάμενου τρόπου ανάπτυξης του νησιού διαπερνάται απ’ την ενσωμάτωση των αρχών της αειφόρας διαχείρισης του περιβάλλοντος και του εξορθολογισμού της ανταγωνιστικής σχέσης της ανθρώπινης δραστηριότητας με τους φυσικούς πόρους. Με τη μελέτη αυτής της σχέσης γίνεται αντιληπτό ότι ο προγραμματισμός εναλλακτικών πολιτικών πάνω σε αυτούς τους ευαίσθητους τομείς προκύπτει ως ανάγκη μετά από την κατάλληλη κοινωνική όσμωση που δημιουργείται απ’ την υγιή δράση των τοπικών φορέων στα θέματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Χωρίς αυτή δεν θα βρεθούμε ποτέ στη θέση να οργανώνουμε διαδικασίες και να σχεδιάζουμε έργα που θα έχουν την κοινωνική αποδοχή που απαιτείται προκειμένου να βαδίσει και ο τόπος μας στο δρόμο των σύγχρονων με την εποχή απαιτήσεων».