Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με αγωνία περιμένουν τις εξελίξεις στον ΑΟΚ

Superleague
02 Μαΐου 2018 / 17:55
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αν μέχρι τη Δευτέρα 7/5, ο Παναθηναϊκός δεν έχει πληρώσει τον Βένερ, αυτόματα υποβιβάζεται στη Football League και ο ΑΟΚ

παραμένει στη Superleague. Είναι ένα σενάριο κάπως «τραβηγμένο», αλλά απολύτως υπαρκτό και με βάση τα δεδομένα αυτή τη στιγμή, ο Παναθηναϊκός «πέφτει». Βέβαια γίνονται προσπάθειες από τους «πράσινους» για να πληρωθεί ο Γερμανός ποδοσφαιριστής και αν αυτό συμβεί τελικά, ο Παναθηναϊκός που ήδη έχει δυο μηδενισμούς, θα γλυτώσει προσωρινά τον υποβιβασμό.
Αυτό είναι το ένα από τα δυο σενάρια που μπορεί να κρατήσουν τον ΑΟΚ στην κατηγορία, ελπίζοντας ότι ένα ιστορικό σωματείο όπως ο Παναθηναϊκός δε θα μπορέσει να μείνει στην κατηγορία «στα χαρτιά». Το άλλο σενάριο έχει να κάνει με την αδειοδότηση, που εδώ τα πράγματα είναι εξίσου δύσκολα για το τριφύλλι, που χρειάζεται μια σειρά γεγονότων για να μπορέσει να  κρατηθεί στην κατηγορία.
Περιμένει τη συνεδρίαση του ΔΣ της Super League την Πέμπτη 3/5, για να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των 3/4 που απαιτείται ώστε να υιοθετηθεί το αίτημά του για αλλαγή της ποινής για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ ή στο χειρότερο σενάριο, τη σύγκληση της ΓΣ που σύμφωνα με νομικούς κύκλους, αρκεί η απλή πλειοψηφία.
Ο σκοπός του Παναθηναϊκού είναι προφανής. Με τη σύμφωνη γνώμη του Συνεταιρισμού, να πιέσει την ΕΠΟ να επιβάλλει αγωνιστικές και οικονομικές κυρώσεις, αντί για υποβιβασμό. Όμως, το τριφύλλι λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, που στην προκειμένη είναι η FIFA και η UEFA.
Οι δύο ανώτατες ποδοσφαιρικές αρχές έχουν διαμηνύσει στην ελληνική ομοσπονδία να μη μεταβάλλει το παραμικρό στο κανονιστικό πλαίσιο. Η αδιαλλαξία τους βασίζεται στο κακό ιστορικό της «πράσινης» ΠΑΕ, που θεωρείται στρατηγικός κακοπληρωτής και κρίνεται ανάξια για μία δεύτερη ευκαιρία.
Επομένως, ο μόνος δρόμος για την παραμονή του Παναθηναϊκού περνάει από την αλλαγή της ιδιοκτησίας. Εκτιμάται ότι ένας νέος ιδιοκτήτης θα έχει ένα μικρό περιθώριο για να αποδείξει τη διάθεση του να πληρώσει και να διακανονίσει τις οφειλές και να εξασφαλίσει την άδεια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα. Και υπάρχει ενδιαφερόμενος που συζητάει και ίσως υπάρξει συμφωνία και μεταβίβαση των μετοχών.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια