Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση της Ν. Πανδή με τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Natura Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας

Natura
22 Φεβρουαρίου 2018 / 12:48

Η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας επανέλαβε την αντίθεσή της στην υπαγωγή της Κέρκυρας σε φορέα της Ηπείρου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σήμερα Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, Νικολέττα Πανδή, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Καλαμά – Αχέροντα – Κέρκυρας, κ. Θεόδωρο Κομηνό. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Εξωστρέφειας, Γιάννης Φοντάνας, και ο Δ/ντης Αγροτικής Οικονομίας, Σταμάτης Γκίνης.

Η  πρώτη αυτή συνάντηση του προέδρου του φορέα διαχείρισης με εκπροσώπους της Περιφέρειας αποτέλεσε ουσιαστικά μια ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία. Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν το μέλλον των περιοχών Natura υπό το πρίσμα του Ν.4519/2018 που πρόσφατα ψηφίστηκε απ’ το Ελληνικό Κοινοβούλιο, και οι δυνατότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για συνεργασία προκειμένου να προωθηθεί το έργο και ο σχεδιασμός της ΠΙΝ  για τα έργα προστασίας και ανάδειξης των περιοχών natura της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, που ήδη έχουν προγραμματιστεί ή προγραμματίζονται αυτή την περίοδο.  

Κατά τη συζήτηση σημειώθηκε απ’ την κ. Πανδή ότι η επιλογή των  προστατευόμενων  περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας σε ένα φορέα μαζί με περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, θα δημιουργήσει  προβλήματα αναφορικά με τη διαχείριση των περιοχών και τη λειτουργία του φορέα που πιθανώς θα προκαλέσουν δυσλειτουργίες ως προς την εξυπηρέτηση του στόχου της προστασίας των περιοχών.

Επιπλέον υπενθύμισε ότι θέση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι η ύπαρξη ενός φορέα για τη διαχείριση του συνόλου των προστατευόμενων περιοχών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και όχι η ένταξη των περιοχών σε φορείς της απέναντι ακτής.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα της ένταξης στον νέο φορέα  Ν.4519/2018 που ψηφίστηκε πρόσφατα, έχει εκφράσει την αντίθεσή του και ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεοδώρος Γαλιατσάτος μαζί με  τον Δ/ντη Αγροτικής Οικονομίας, Σταμάτη Γκίνη σε συνάντησή τους με τον αρμόδιο Υπουργό.