Στην επέτειο της πρώτης φωτιάς, ανθρώπινο χέρι άναψε και τη δεύτερη στο Νέο Φρούριο!

Στην επέτειο της πρώτης φωτιάς, ανθρώπινο χέρι άναψε και τη δεύτερη στο Νέο Φρούριο!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα πως και τα γιατί της νέας πυρκαγιάς σε προμαχώνα του Νέου Φρουρίου αναζητάει το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και βασανίζει τις τοπικές Αρχές και την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

14
Aυγούστου / 2017

Υπό το κράτος των κυριακάτικων γεγονότων, αποκτάει ιδιαίτερη αξία το πόρισμα της έρευνας για την πρώτη φωτιά που άναψε στο Ν. Φρούριο, ακριβώς έναν μήνα πριν, το Σάββατο 15 Ιουλίου. Το πόρισμα έχει αποσταλεί στην Εισαγγελέα και το περιεχόμενό του, άγνωστο γιατί, δεν ανακοινώνεται. Η επανάληψη όμως του γεγονότος, περίπου στο ίδιο σημείο, και ιδιαίτερα η επανάληψη έστω ανεπισήμως των ίδιων εκτιμήσεων, περί ανθρώπινης ενέργειας, προσθέτουν περισσότερες ευθύνες στις διωκτικές και εισαγγελικές Αρχές ώστε να λύσουν τον γρίφο. Πάντως σύμφωνα με δημοτικές πηγές και του υπουργείου Πολιτισμού, η περιοχή που άναψε την Κυριακή το βράδυ η φωτιά, είναι θεωρητικά τουλάχιστον απροσπέλαστη, δεν διατρέχεται από καλώδια ούτε βρέθηκαν εκεί κουτιά, μπουκάλια και ό, τι άλλο θα μπορούσε να προκαλέσει ίσως αυτανάφλεξη ούτε η ώρα ήταν τέτοια (σ.σ. συνήθως τέτοια φαινόμενα χρειάζεται για να εκδηλωθούν την συνδρομή της ηλιακής ακτινοβολίας). Δεν έχει γίνει πάντως γνωστό αν βρέθηκαν κατά την έρευνα υλικά που να μαρτυρούν εκεί την ανθρώπινη παρουσία ενώ ερώτημα προκαλεί και το κίνητρο, όποιου θα ήθελε να βλέπει το Φρούριο να λαμπαδιάζει τις καλοκαιρινές νύχτες!
Πάντως η δεύτερη αυτή φωτιά μέσα σ' ένα μήνα στο Νέο Φρούριο, είναι ίσως η καλύτερη ευκαιρία ώστε να αντιμετωπιστεί επιτέλους και ο γραφειοκρατικός γρίφος για «το ποιος έχει την ευθύνη για τη φύλαξη και την φροντίδα του». Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως ο δήμαρχος ανακοίνωσε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την σειρά των επιστολών του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Άμυνας, που ζητάει το Φρούριο, αίτημα που επικαιροποιήθηκε με δραματικό τρόπο εκ νέου την Κυριακή το βράδυ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ