Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακυρώνει & εξαιρεί την Κέρκυρα από κάθε μελλοντική διοργάνωση η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου

Τρίαθλο
23 Ιουλίου 2017 / 14:34

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ευθύνες στον Δήμο Κέρκυρας επιρρίπτει η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου για την ακύρωση του διεθνούς αγώνα Corfu Triathlon 1, που είχε προγραμματιστεί για τις 10/9/2017 στην Κέρκυρας.

Οι αγώνες Τριαθλου περιλαμβάνουν κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο, ενώ το πρόγραμμα της Κέρκυρας περιλάμβανε επίσης αγώνα Σκυταλοδρομίας Τριάθλου (Triathlon Relay) και Aquathlon (Κολύμβηση+Τρέξιμο), για τους λιγότερους έμπειρους φίλους των multisports.
Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρεται στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει ο Δήμος και στι οποίες δεν έχει ακόμα ανταποκριθεί, αν και βρισκόμαστε μόλις 50 ημέρες από τη διοργάνωση: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.), βρίσκεται στην δυσάρεστο θέση να ανακοινώσει την ακύρωση του διεθνούς αγώνα Triathlon1-Corfu, που είχε προγραμματιστεί για τις 10/9/2017 στην πόλη της Κέρκυρας, εξαιτίας της μη ανταπόκρισης του Δήμου Κερκυραίων στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει και αφορούσαν το μέρος της συμμετοχής του στην διοργάνωση του αγώνα. Η ακύρωση του αγώνα αυτού γίνεται με αποκλειστική ευθύνη και υπαιτιότητα του Δήμου Κερκυραίων που μέχρι σήμερα λιγότερο απο 50 ημέρες πρίν τον αγώνα, δεν έχει κάνει τίποτα!
Η Ε.Ο.ΤΡΙ., θεωρεί τουλάχιστον ερασιτεχνική την όλη διαχείριση ενός τόσο σοβαρού διεθνούς αθλητικού γεγονότος απο μέρους του Δήμου Κερκυραίων και επειδή δεν επιθυμεί να βλαφθεί περισσότερο το άθλημα απο την μη διαχείριση που κάνει ο Δήμος, αποφάσισε εκτός της ακύρωσης του αγώνα, να εξαιρέσει την Κέρκυρα απο μελλοντικό σχεδιασμό διεθνών η εθνικών διοργανώσεων Τριάθλου, θέλοντας να προστατέψει το κύρος του αθλήματος».