Βαριά ήττα του Ιονίου στην Ελευθερούπολη με 100-81
Χωρίς τον Λίνο Χρυσικόπουλο, η κερκυραϊκή ομάδα άντεξε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο απέναντι στην πρωτοπόρο της National League 1. Πρώτος σκόρερ για τον Ιόνιο ο Τσέιμπερς με 22 πόντους.
ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ήττα με 100-81 γνώρισε ο Ιόνιος στην Ελευθερούπολη, για την 6η αγωνιστική της National League 1, απέναντι στην πρωτοπόρο του ομίλου. Η κερκυραϊκή ομάδα αγωνίστηκε χωρίς τον Λίνο Χρυσικόπουλο και δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον επιθετικό ρυθμό των γηπεδούχων.
Ο Ιόνιος ήταν ανταγωνιστικός στο πρώτο δεκάλεπτο, που ολοκληρώθηκε με 17-15 υπέρ της Ελευθερούπολης. Στη δεύτερη περίοδο, ωστόσο, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τις αμυντικές αδυναμίες των φιλοξενούμενων και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 45-32.
Η διαφορά διατηρήθηκε σε διψήφια επίπεδα και στο τρίτο δεκάλεπτο (71-57), ενώ στην τελευταία περίοδο η Ελευθερούπολη έφτασε τους 100 πόντους, διαμορφώνοντας το τελικό 100-81.
Πρώτος σκόρερ του Ιονίου ήταν ο Τσέιμπερς με 22 πόντους και τέσσερα τρίποντα. Ακολούθησαν ο Διονύσης Ρουμελιώτης με 14, ο Κρεμπούνης με 13 και ο Ουόλτερς με 12. Για τους νικητές ξεχώρισαν ο Τουτζιαράκης με 26 πόντους και ο Νζε με 25.
Με την ήττα αυτή ο Ιόνιος έφτασε τους εννέα βαθμούς, ενώ η Ελευθερούπολη παρέμεινε στην κορυφή με 12.
Τα δεκάλεπτα: 17-15, 45-32, 71-57, 100-81.
Ελευθερούπολη (Παπαδόπουλος): Μουλλάκης 3(1), Μάντσιτς 10, Τουτζιαράκης 26, Νζε 25(3), Απαζίδης, Ναούμης 9(3), Πάππος 10, Λογοθέτης 8, Πεχλιβανίδης 7, Νικολαΐδης 2.
Ιόνιος (Γεωργίου): Μωραΐτης, Κρεμπούνης 13(3), Τσέιμπερς 22(4), Σπίνουλας 10, Μυκονιάτης 3(1), Ρουμελιώτης Διον. 14, Μουδόπουλος 4, Γκαραβέλης, Γεωργίου 3(1), Ουόλτερς 12(1), Ρουμελιώτης Δημ.
Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής
|
Ελευθερούπολη – Ιόνιος |
100-81 |
|
Λεύκιππος Ξάνθης – Γαλάτιστα |
64-57 |
|
Αναγέννηση Καρδίτσας – Αρετσού |
109-74 |
|
Πιερικός Αρχέλαος – Πανσερραϊκός |
74-65 |
|
Ιωνικός Ιωνίας – ΚΑΟ Δράμας |
86-42 |
|
Γέφυρα – Πανόραμα |
Σε εξέλιξη |
|
ΚΑΟΧ Ευρώπη 87 – ΧΑΝΘ |
Σε εξέλιξη |
Βαθμολογία
|
Ελευθερούπολη |
12 |
|
ΚΑΟΧ Ευρώπη 87 |
10 |
|
ΧΑΝΘ |
10 |
|
Αναγέννηση Καρδίτσας |
10 |
|
Ιωνικός Ιωνίας |
10 |
|
Λεύκιππος Ξάνθης |
10 |
|
Ιόνιος |
9 |
|
Πιερικός Αρχέλαος |
9 |
|
Γέφυρα |
7 |
|
Πανόραμα |
7 |
|
Γαλάτιστα |
7 |
|
Πανσερραϊκός |
7 |
|
Αρετσού Καλαμαριάς |
6 |
|
ΚΑΟ Δράμας |
6 |
Η βαθμολογία αποτυπώνει τα στοιχεία που δόθηκαν, με δύο αγώνες ακόμη σε εξέλιξη.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ
Πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Συνεργάστηκε στο ξεκίνημα με την «Αθλητική Πορεία της Κέρκυρας», ενώ από τις αρχές του ΄92 και για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα». Από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ» και από το 2000 και για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ». Από το 2015 εργάζεται στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», ενώ συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Channel (στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του) και Start TV, συνολικά 15 χρόνια.
