Ο Ν. Μπαρλογιάννης στην κορυφή στο Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα
Η αήττητη πορεία της ομάδας των Εκπαιδευτηρίων «Αναγέννηση» και η εμβληματική νίκη επί της Κίνας στον μεγάλο τελικό μας γέμισαν με βαθιά περηφάνια, αποδεικνύοντας ότι το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού είναι λαμπρό.
ΚΕΡΚΥΡΑ. Η σχολική ομάδα από τα Εκπαιδευτήρια "Αναγέννηση", πήρε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο μπάσκετ που έγινε στο Ζλάτιμπορ της Σερβίας και μάλιστα αήττητη, νίκησε δε στον τελικό την Κίνα με 68-48. Τα εκπαιδευτήρια είναι στην Πάτρα και έχουν ιδιαίτερη σχέση και με τον Προμηθέα, ενώ οι προπονητές του σχολείου είναι και στο Προμηθέα. Το ιδιαίτερο για μας τους Κερκυραίους είναι πως ένας από τους βασικούς παίκτες είναι ο Νίκος Μπαρλογιάννης, ο οποίος μεγάλωσε στις Ακαδημίες του Κερκυραϊκού. Μάλιστα υπάρχει ενημέρωση από τον ΚΓΣ για το γεγονός.
Δελτίο τύπου
Το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη του Συλλόγου μας, εκφράζουμε τα πιο θερμά και ειλικρινή μας συγχαρητήρια στην Ελληνική σχολική ομάδα μπάσκετ για την κατάκτηση της 1ης θέσης και του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης που διεξήχθη στο Ζλάτιμπορ της Σερβίας. Η αήττητη πορεία της ομάδας των Εκπαιδευτηρίων «Αναγέννηση» και η εμβληματική νίκη επί της Κίνας στον μεγάλο τελικό μας γέμισαν με βαθιά περηφάνια, αποδεικνύοντας ότι το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού είναι λαμπρό.
Η χαρά μας είναι διπλή, καθώς βασικό στέλεχος αυτής της παγκόσμιας επιτυχίας είναι ένας δικός μας άνθρωπος, ο Κερκυραίος αθλητής Νίκος Μπαρλογιάννης. Ο Νίκος, ο οποίος ξεκίνησε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα και γαλουχήθηκε αθλητικά στις ακαδημίες του ιστορικού Κερκυραϊκού Γ.Σ., απέδειξε ότι το ταλέντο, η σκληρή δουλειά και το ήθος μπορούν να οδηγήσουν ένα παιδί από το νησί μας στην κορυφή του κόσμου.
Η διάκρισή του αυτή:
- Τιμά το κερκυραϊκό μπάσκετ και τον τοπικό αθλητισμό.
- Δικαιώνει το έργο των προπονητών και της διοίκησης του Κερκυραϊκού Γ.Σ. που επενδύουν σταθερά στα νέα παιδιά.
- Αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους τους νέους αθλητές της Κέρκυρας.
Νίκο, σε ευχαριστούμε που σήκωσες την ελληνική σημαία και την Κέρκυρα τόσο ψηλά! Συγχαρητήρια στην οικογένειά σου, στους προπονητές σου και σε όλους όσους πίστεψαν και στήριξαν το όνειρό σου. Σας ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον, τόσο στα γήπεδα της ζωής όσο και του αθλητισμού.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ
Πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Συνεργάστηκε στο ξεκίνημα με την «Αθλητική Πορεία της Κέρκυρας», ενώ από τις αρχές του ΄92 και για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα». Από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ» και από το 2000 και για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ». Από το 2015 εργάζεται στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», ενώ συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Channel (στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του) και Start TV, συνολικά 15 χρόνια.
