Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανανέωση υποσχέσεων, 2ο μήνα κλειστό, και βλέπουμε

ΕΑΚΚ
05 Nov 2021 / 17:04
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αυτό που συμβαίνει και φέτος με το κολυμβητήριο ακόμη μια φορά κλειστό (συνηθισμένο φαινόμενο τα τελευταία χρόνια) είναι μια συνηθισμένη ιστορία, με κάποιους ανθρώπους να έχουν την ευθύνη γι αυτό και ονοματεπώνυμο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αυτό που συμβαίνει και φέτος με το κολυμβητήριο ακόμη μια φορά κλειστό (συνηθισμένο φαινόμενο τα τελευταία χρόνια) είναι μια συνηθισμένη ιστορία, με κάποιους ανθρώπους να έχουν την ευθύνη γι αυτό και ονοματεπώνυμο. Δεν είναι η πρώτη φορά, δικαιολογίες πολλές,  πότε το πετρέλαιο, πότε το μηχανοστάσιο, πότε το νερό… «πότε Βούδας πότε Κούδας», έχουν σαν αποτέλεσμα υδατοσφαίριση με κολύμβηση, 600-700 παιδιά για 2ο μήνα να περιμένουν το «θαύμα» για να ανοίξει και να δοθεί σε χρήση ο δικός τους χώρος.     
Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και πάλι. Ήλθαν μηχανήματα από την Ναύπακτο (τέλος του 2020) για να αντικαταστήσουν τα προβληματικά στο κολυμβητήριο «Σπ. Γιαννιώτης» και η ΕΔ/ΕΑΚΚ αποφάσισε  να γίνει η αλλαγή αρκετά καθυστερημένα. Έτσι από τα μέσα Σεπτέμβρη και ως σήμερα οι εργασίες κράτησαν κλειστό το κολυμβητήριο, με αποτέλεσμα τα τρία σωματεία ΝΑΟΚ, Ναυσίθοος και Νηρέας να μην έχουν χώρο προπόνησης, με τον ΝΑΟΚ να καίγεται λόγω της συμμετοχής της ομάδας  υδατοσφαίρισης στην Α2.

Ο πρόεδρος της ΕΔ κ. Στ. Λυκούρης υποσχέθηκε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στο τέλος Οκτώβρη και άμεσα θα δοθεί προς χρήση το κολυμβητήριο. Η υπόσχεσή του κατά το ήμισυ έγινε πραγματικότητα, αφού οι εργασίες τελείωσαν στην ώρα τους. Όμως παραμένει κλειστό για τις ομάδες και έχουμε «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ», αφού αυτή τη φορά ο πρόεδρος είπε ότι σε 15 μέρες όλα θα έχουν τακτοποιηθεί και θα δοθεί στις ομάδες. Στην ουσία όμως μένει τουλάχιστον 2 μήνες κλειστό και βλέπουμε, με τη δική μας εκτίμηση να μεταφέρει το άνοιγμα αρκετά αργότερα από τις δυο εβδομάδες.

Και ποιους μήνες δεν λειτουργεί; Αυτούς που η ομάδα υδατοσφαίρισης του ΝΑΟΚ παίζει πρωτάθλημα και δεν έχει χώρο να κάνει προπόνηση, πλέον με τις υπάρχουσες συνθήκες ούτε στη θάλασσα (στις εγκαταστάσεις του Ομίλου) δεν μπορεί να κάνει. Δυο μήνες που τα εκατοντάδες παιδιά της κολύμβησης περιμένουν, αλλά…

Γιατί όλα αυτά; Η εκτίμησή μας είναι ότι υπάρχει λάθος προγραμματισμός, τόσο για το χρόνο που ξεκίνησε το έργο, τέλος Σεπτέμβρη αντί Ιούλιο (ή έστω Αύγουστο), όσο και στις τυπικές γραφειοκρατικές διατυπώσεις που δεν έγιναν με τη σειρά που ορίζει ο νόμος. Αποτέλεσμα η γραφειοκρατία να τρενάρει την παράδοση – παραλαβή του έργου, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει και να δοθεί στις ομάδες για χρήση.  Αυτό θα γίνει όταν τακτοποιηθεί γραφειοκρατικά τα θέμα που έχει προκύψει, με την ευθύνη πέφτει αναγκαστικά  στον πρόεδρο, ακόμα και αν είναι λάθος των συνεργατών του ή κάποια αβλεψία.

Αν θέλουμε δε να δούμε κατάματα την αλήθεια, το τμήμα πόλο του ΝΑΟΚ πληρώνει πάρα πολύ ακριβά το κλείσιμο του κολυμβητηρίου. Το οικονομικό σκέλος διαλύει την ομάδα, αφού πρέπει τα ματς όλα (και τα εντός) να τα δίνει εκτός έδρας, κάτι που σημαίνει τεράστιο κόστος μετακίνησης με το αεροπλάνο, σε μια εποχή που χρήματα ΔΕΝ υπάρχουν. Εκτός αυτού στο αγωνιστικό σκέλος η ομάδα πάει στους αγώνες να παίξει απροετοίμαστη, ενώ τα τμήματα ανάπτυξης (μίνι παίδων, παίδων, εφήβων, κορασίδων) μένουν πίσω.

Και μιλάμε για τον Όμιλο που παρά τα προβλήματα δουλεύει σε βάθος και συνολικά είχε επιτυχίες σε όλα τα τμήματα εφέτος, από τις ομάδες μίνι παίδων και κορασίδων που έφτασαν και έπαιξαν στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος, η ομάδα παίδων αποκλείστηκε στα τελικά για ένα γκολ διαφορά, η ομάδα ανδρών ανέβηκε κατηγορία, ενώ οι έφηβοι λόγο covid δεν μπόρεσαν να πάρουν μέρος. Ποιος άλλος Όμιλος είχε συνολικά επιτυχίες σε όλα τα τμήματα του και τώρα αυτά στερούνται της δυνατότητας να προετοιμαστούν.

Τι να πεις; Θα χαρακτήριζα όλο αυτό που γίνεται με το κολυμβητήριο, ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο.  Ενώ γενικότερα για τη λειτουργία του ΕΑΚΚ ότι πολλά ΘΑ ακούστηκαν (μπαλόνι στα γήπεδα έξω από το κλειστό, αλλαγή εξέδρας στο κλειστό, μεταφερόμενη από το ΟΑΚΑ, γήπεδο ποδοσφαίρου κλπ) και απλά μας έμειναν τα ΘΑ…
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια