Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τελεσίγραφο ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ για τις επιλογές διαιτητών από την ΕΠΟ

Super League
13 Αυγούστου 2016 / 10:14
Σπύρος Πίκουλας

Οι επιλογές των διαιτητών που έκανε η ΕΠΟ, την Πέμπτη 11/8 και η νέα λίστα για τη Super League, είναι αιτία να έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις σε ότι αφορά το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού όχι μόνο αντιτίθενται,

αλλά θεωρούν πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις της ομοσπονδίας  στο θέμα της διαιτησία, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και με τελεσίγραφο-βόμβα τονίζουν: «Δεν κατεβαίνουμε, δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα».
Οι αντιδράσεις αυτές έρχονται μια ημέρα μετά την επιστολή του Σταύρου Κοντονή σε FIFA και UEFA, με την οποία ζητά τον ορισμό προσωρινής διοίκησης στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Ο υφυπουργός χαρακτήρισε ως "πραξικοπηματική και παράνομη" την απόφαση "αναδιάρθρωσης" της σύνθεσης των δικαιοδοτικών οργάνων και πειθαρχικών επιτροπών από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Τόνισε μάλιστα ότι αν η ΕΠΟ δεν κάνει πίσω και δεν αλλάξει την απόφαση της δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
Τα τρία (από τα τέσσερα) μεγάλα σωματεία της χώρας είχαν δημιουργήσει ήδη κοινό μέτωπο εναντίον της σημερινής  ΕΠΟ και με τις λίστα που επέλεξε η Ομοσπονδία για τους διαιτητές της Super League υπογράμμισαν ξεκάθαρα  «Ή εμείς ή αυτή η ΕΠΟ», με σκοπό να μην συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, που σημαίνει ότι δεν θα ξεκινήσει.
Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν δέχονται για κανέναν λόγο και με τίποτα να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με διαιτητές στους πίνακες όπως οι Αρετόπουλος, Παππάς, Σπάθας, ή ο Δημητρόπουλος, που είναι κακουργηματικά διωκόμενος… Θεωρούν πως πρόκειται για «σκανδαλώδη» απόφαση η τοποθέτηση των συγκεκριμένων ρέφερι στους πίνακες για τη νέα σεζόν και πλέον δεν προτίθενται να κάνουν καμία υποχώρηση.
Έχουμε λοιπόν ήδη δυο αιτίες να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα Super League, που έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα του σε μια βδομάδα, από τη μια το μέτωπο των τριών μεγάλων ομάδων και από την άλλη ο Στ. Κοντονής, με χαμένο φυσικά το Ελληνικό ποδόσφαιρο, με πράξεις και ενέργειες που γίνονται και το φέρνουν πολύ πίσω.
 Φαίνεται πλέον οριστικό ότι πάμε για Σεπτέμβρη, ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γκιρτζίκης τους μόνους που «ακούει» και «φοβάται» είναι ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, με ότι έχει σχέση με την Ελλάδα κάνει αυτό που θεωρεί σωστό και δεν βλέπουμε να αλλάζει ρώτα. 
Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη και για τον ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα, που η επιστροφή της στη Super League, δεν ξεκινάει ομαλά, πρέπει να αλλάξει όλος ο σχεδιασμός και δεν ξέρουμε αυτό που θα βγάλει. Βέβαια υπάρχουν και οι Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ που δεν βοηθούνται με τις ομάδες να μην έχουν επίσημα ματς «στα πόδια τους», αλλά η κόντρα Πολιτείας και «συμμαχίας των 3» με την ΕΠΟ μπορεί να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.
Ελλάδα του 2016, επαγγελματικό ποδόσφαιρο το ονομάζουμε, αλλά με όλα όσα συμβαίνουν σίγουρα το ποδόσφαιρο της χώρας μας έχει ξεπέσει τόσο, που δεν ξέρουμε πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πάει.
 
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια