Σάββατο 01.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κοστίζετε στην ΕΠΟ 15.000€ το μήνα, τα λάθη σας 500.000€ στο ποδόσφαιρο

ΕΠΟ/ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
15 Μαΐου 2024 / 15:34
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Πολύ λόγος γίνεται για την ανικανότητα της ΕΠΟ να διοργανώσει έναν τελικό κυπέλλου Ελλάδος με κόσμο, κάτι που είναι παγκόσμιο φαινόμενο και «περνάει στα ψιλά», αφού τα σωματεία για τους δικούς τους (γνωστούς) λόγους, σιωπούν.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πολύ λόγος γίνεται για την ανικανότητα της ΕΠΟ να διοργανώσει έναν τελικό κυπέλλου Ελλάδος με κόσμο, κάτι που είναι παγκόσμιο φαινόμενο και «περνάει στα ψιλά», αφού τα σωματεία για τους δικούς τους (γνωστούς) λόγους, σιωπούν. Όμως αυτές τις μέρες για την συγκεκριμένη ΕΠΟ υπάρχει και ένα άλλο πολύ σοβαρό ζήτημα που κόστισε πρόστιμο 500.000€, χρήματα που θα μπορούσαν να δοθούν και να ενισχύσουν τα ερασιτεχνικά σωματεία (από 2.000€ έκαστο), αλλά το λάθος αυτό πληρώνεται, όχι από αυτόν που τα κάνει αλλά από το ποδόσφαιρο, χάριν του οποίου αμείβεται πλουσιοπάροχα.

Μιλάμε για λάθος του κ. Ι. Φιλιππούση (επειδή δεν «γούσταρε» και ήθελε να διώξει υπάλληλο της ΕΠΟ) επειδή δεν ακολούθησε την «νόμιμη οδό».

Ο Άρειος Πάγος (αρμόδιο τμήμα) απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της ΕΠΟ κατά της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, δέχθηκε ότι η απόλυση από τον κ. Ι. Φιλιππούση… του αναπληρωτή οικονομικού διευθυντή, Ν. Κολιολιού, τον Ιούλιο του 2021, ήταν άκυρη και το πρόστιμο για την Ομοσπονδία ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση ενός ανθρώπου που δεν μασάει τα λόγια του, του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου κ. Ν. Τζώρτζογλου, με αφορμή τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου και της απόφασης του Αρείου Πάγου: «Εάν εσείς κύριε Ιάκωβε της ΕΠΟ που κοστίζετε 15.000€ το μήνα και που κοστίζουν ακόμα τα λάθη σας 500.000 ευρώ και κάτι ψιλά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο εάν δεν μπορείτε να διοργανώσετε ένα τελικό Κυπέλου δώστε τον σε μας εδώ στο Ηράκλειο στην Περιφέρεια Κρήτης και ασχοληθείτε με αυτό το σπορ που ξέρετε ίσως λίγο καλύτερα την ποδηλασία».

Τα λάθη της ΕΠΟ της «εξυγίανσης» και η κατάσταση των τελευταίων χρόνων στο ποδόσφαιρο, φαίνεται ότι αυτοί που την έχουν αναλάβει, λειτουργούν μάλλον εκδικητικά σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ εξελέγησαν να αλλάξουν προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα κακώς κείμενα. Το πρόστιμο του μισού εκατομμυρίου θα έπρεπε να το πληρώσει αυτός που φταίει, είναι χρήματα που θα έπρεπε να δοθούν στα ερασιτεχνικά σωματεία και στις ΕΠΣ.

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια