Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με δυο ομάδες στα πρωταθλήματα ΠΑΟΣ και Φοίνικες

ΠΑΟΣ
18 Ιουλίου 2023 / 16:23
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Μια διάταξη της ΕΠΟ μ βάση την οποία και ερασιτεχνικές ομάδες μπορούν να κατέβουν στα πρωταθλήματα και με Β΄ ομάδα, δίνει τη δυνατότητα σε κάποιες να το κάνουν.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια διάταξη της ΕΠΟ μ βάση την οποία και ερασιτεχνικές ομάδες μπορούν να κατέβουν στα πρωταθλήματα και με Β΄ ομάδα, δίνει τη δυνατότητα σε κάποιες να το κάνουν. Βέβαια στο νησί μας κάτι τέτοιο δεν έχουν πολλές τη δυνατότητα να το κάνουν, όμως υπάρχουν παραδείγματα, όπως ο Όλυμπος που έχει την Θύελλα σαν Β΄ ομάδα, ο Θιναλιακός που είχε την ΓΕΘ κλπ, με τις ομάδες αυτές να έχουν σχεδόν αποκλειστικά νέα παιδιά στη σύνθεσή τους, παιδιά που με τη συμμετοχή τους θα αποκτούν πείρα ώστε να προωθηθούν στην Α΄ ομάδα με την πάροδο του χρόνου.

Πλέον οι ομάδες μπορούν να κατέβουν με το ίδιο όνομα και σαν Β΄ ομάδα και στα τοπικά πρωταθλήματα και ήδη δυο ομάδες ανακοίνωσαν ότι θα το πράξουν και αυτές είναι ο ΠΑΟ Σφακιανάκης και οι Φοίνικες.

 

Δελτίο τύπου του ΠΑΟΣ

 

Η ακαδημία μας επενδύει στο μέλλον με την δημιουργία Β' ομάδας.

Η ακαδημία ανακοινώνει την δημιουργία Β΄ ανδρικής ομάδας (Π.Α.Ο. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Β') η οποία θα αγωνιστεί στο επίσημο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας της ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.

Πιστή στο πλάνο της η Σχολή μας που έχει άμεσο στόχο την αξιοποίηση των νέων ποδοσφαιριστών της προκειμένου να αποκτήσουν τις απαραίτητες εμπειρίες ώστε να επανδρωθούν σταδιακά στην Α ομάδα μας.

H ομάδα αυτή θα αποτελείται από ποδοσφαιριστές 14 ως 18 χρονών και θα δίνει φιλικούς αγώνες και εκτός νησιού..

 

Η ανακοίνωση του ΑΟ Φοίνικες

 

Μετά την ανακοίνωση της ΕΠΟ για δημιουργία Β’ ομάδων και στις Τοπικές κατηγορίες ο ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΕΣ είναι σε θέση άμεσα και μετά την συνάντηση που θα γίνει με τους γονείς των αθλητών η ομάδα της Κ16 θα γίνει Κ18 και θα συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας ΕΠΣΚ σαν ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΕΣ Β’ με αθλητές γεννημένους από 2009-2006.

 

Αυτό είναι πολύ θετικό για τα τοπικά πρωταθλήματα ανδρών, αφού οι ομάδες έχουν συρρικνωθεί, ήδη η ΓΕ Παλαιοκαστριτών συγχωνεύτηκε με την ΑΕ Φαιάκων, άρα σίγουρα θα έχουμε μια ομάδα λιγότερη σε σχέση με την σεζόν που πέρασε. Δυνατότητα να συμμετάσχουν πέραν του ΠΑΟΣ και των Φοινίκων, έχουν ακόμα 3,4 ομάδες, αυτές κυρίως με τις πολυπληθείς Ακαδημίες, αν και στην περίπτωση αυτή τα πρωταθλήματα ανάπτυξης Κ14 και Κ16 θα αποδυναμωθούν. Περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες αν θα υπάρξει ενδιαφέρον και αυτό μπορεί να βοηθήσει την λειτουργία της Γ΄ ΕΠΣΚ, αφού η Ένωση περιμένει τις δηλώσεις των συμμετοχών, αν είναι μεγάλος ο αριθμός θα αποφασίσει να γίνει και η Γ΄ κατηγορία.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια