Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έρχεται ο Κοντονής τον Μάιο για το ΕΑΚΚ

ΓΓΑ
11 Απριλίου 2016 / 10:18

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με την επίσκεψη του υφ. Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, τα μέσα Μαΐου, όλα θα πρέπει (;) να είναι έτοιμα ώστε να εξαγελθούν επιτέλους οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο ΕΑΚΚ.

Υπ΄αυτή την έννοια, η κυριακάτικη επίσκεψη εδώ του ΓΓΑ, Ι. Συναδινού, με αφορμή τους αγώνες παλαιμάχων ποδοσφαιριστών για φιλανθρωπικό σκοπό, λογίζεται ως προπαρασκευαστική. Κι ας ανακοίνωσε αύξηση της ετήσιας επιχορήγησης σε 415 χιλ. από 380 χιλ. το 2015 και ενίσχυση με προσωπικό από τους επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.
Τα ανοιχτά ζητήματα όμως δεν είναι λίγα και δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνο τεχνικής φύσης, παρεμβάσεις. Ζέον εξακολουθεί το ζήτημα της αδειοδότησης των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΚ, που η προσωρινή της μορφή εξαντλείται στον Ιούνιο. Αυτή συναρτάται τόσο με την αποκατάσταση της στατικότητας του βορείου μέρους της μεγάλης κερκίδας όσο και την έγκριση επιτέλους της μελέτης των πυροσβεστικών που πηγαινοέρχεται Αθήνα - Κέρκυρα εδώ και χρόνια. 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της διοίκησης, Φ. Μπερδούση, στις προτεραιότητες είναι οι επεμβάσεις στην σάλα, στο δάπεδο του προπονητηρίου, τα αποδυτήρια και τις τουαλέτες, τις αποχετεύσεις γενικότερα, το μηχανοστάσιο της πισίνας αλλά και την αποκατάσταση της υπερχείλισης που δεν ανταποκρίνεται από την εποχή της εργολαβίας για την στέγαση του κολυμβητηρίου! Όλα αυτά θα περιληφθούν σε μια πρόταση της Κέρκυρας προς την ΓΓΑ ώστε με τον ερχομό του Κοντονή εδώ να είναι (;) σε θέση να τα εξαγγείλει.
Ξεχωριστό θέμα είναι εκείνο της οριοθέτησης των εγκαταστάσεων σε σχέση με τις παραχωρήσεις της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που περιέρχονται πλέον στη χρήση της Κοινοπραξίας Fraport-Κοπελούζου από το Φθινόπωρο του τρέχοντος χρόνου. Σημειώνεται ότι στο σχετικό τοπογραφικό της ΥΠΑ, μέρος των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΚ και συγκεκριμένα το σημερινό πάρκιν ανάμεσα στην πισίνα και τη σάλα, είναι παραχωρημένο στο αεροδρόμιο. Βέβαια ο επικεφαλής της Fraport, Dr. Stefan Schulte, κατά την επίσκεψη του εδώ και θέλοντας να διασκεδάσει τις σχετικές ανησυχίες, δήλωσε ότι δεν έχει καμιά βλέψη στον χώρο. Επιβεβαιώνεται μάλιστα από το τοπογραφικό που συνέταξαν οι τεχνικοί της Κοινοπραξίας, που εξαντλείται μέχρι τα όρια της περίφραξης του ΕΑΚΚ.
Εντούτοις η διοίκηση του Σταδίου, με τις δηλώσεις της στο enimerosi.com, επισημαίνει ότι το ζήτημα αυτό θα πρέπει να λήξει ρητά, κατηγορηματικά και εγγράφως. Τέτοιο αίτημα έχει υποβάλει σε Αρχές και βουλευτές, αναμένοντας την ανταπόκρισή τους...