Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΑΚΚ: Επτά μήνες παλεύουμε να βάλουμε πετρέλαιο για την πισίνα

ΕΑΚΚ
22 Σεπτεμβρίου 2017 / 16:07

ΚΈΡΚΥΡΑ: Αποκαλυπτική όσο και τυπική είναι η εικόνα που δίνει ο πρόεδρος της Διοικούσας του ΕΑΚΚ Γιάννης Μακαντάνης για τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.

Η ανακοίνωση

«Τα δύο τελευταία χρόνια, με τη σημερινή και την προηγούμενη Ε.Δ. του ΕΑΚΚ, το Κολυμβητήριο δεν είχε πρόβλημα από έλλειψη  πετρελαίου ούτε οι εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι έστω και μια ημέρα. Ήταν οι δύο προτεραιότητες μας και αυτό είχε αποτέλεσμα, όταν με τις προηγούμενες διοικήσεις και τα δύο αυτά σοβαρά προβλήματα ήταν συχνά στο προσκήνιο. Για το πετρέλαιο του κολυμβητηρίου της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου η αλήθεια είναι ότι:
 
Από το Φεβρουάριο του 2017 ξεκίνησαν οι απαραίτητες ενέργειες μας για το θέμα της προμήθειας του πετρελαίου του ΕΑΚΚ (σχετικά έγγραφα), αλλά και προφορικά από τέλος Μαϊου 2017 έως και σήμερα με συνεχείς οχλήσεις στη Διεύθυνση Οικονομικών της ΠΙΝ, τμήμα Προμηθειών. Από 24.5.2017 έχουμε ενημερώσει εγγράφως τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΙΝ ότι έχουμε υπόλοιπη πίστωση προς διάθεση μέχρι τέλος του έτους, για την προμήθεια υγρών καυσίμων 55.000€ . Έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει στη διεύθυνση Οικονομικών της ΠΙΝ, τμήμα προμηθειών για το κατεπείγον και την ανάγκη να δρομολογήσουν έγκαιρα τις διαδικασίες για το διαγωνισμό και την προμήθεια πετρελαίου.

Πότε θα γίνει ο διαγωνισμός;

Τέλος Ιουνίου 2017, μετά από συνεχείς οχλήσεις προς την αρμόδια υπάλληλο του τμήματος, μας δόθηκε  ρητή διαβεβαίωση ότι το πρώτο 10ήμερο  Ιουλίου 2017 θα γίνει ο διαγωνισμός. Τέλος Αυγούστου η ίδια υπάλληλος μας είπε ότι δεν έγινε ο διαγωνισμός και δεν ξέρει πότε θα γίνει, διότι ήταν άρρωστη τον Αύγουστο.  Μέχρι σήμερα έγιναν παραστάσεις για το θέμα, στην προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οικονομικών της ΠΙΝ, στον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών της ΠΙΝ, στην Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, ελπίζοντας και πιστεύοντας ότι θα παρέμβουν αποφασιστικά.

Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και ακατανόητο, το γιατί ενώ το ΕΑΚΚ διαθέτει την ανάλογη πίστωση πριν από μήνες, οι υπηρεσίες της ΠΙΝ δεν προχώρησαν τις διαδικασίες για τη διενέργεια του διαγωνισμού και για μεγάλο χρονικό διάστημα βλέπουμε εμπαιγμό προς την Ε.Δ. του Ε.Α.Κ.Κ. από το συγκεκριμένο αρμόδιο τμήμα των υπηρεσιών της ΠΙΝ».