Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φεστιβάλ Κερκυραϊκής Γαστρονομίας

Editorial
27 Μαρτίου 2018 / 10:56

Εάν η Κέρκυρα, το λίκνο της σύγχρονης, ελληνικής, τουριστικής επιχειρηματικότητας, δεν αναμετρηθεί με τέτοια ύψη του πήχυ, τώρα που οι αφίξεις κτυπάνε οροφή, πότε θα το κάνει;

Στα καλά νέα συγκαταλέγεται η οργάνωση Φεστιβάλ Κερκυραϊκής Γαστρονομίας, εδώ σε μερικές εβδομάδες. Οι άνθρωποι και οι Φορείς που πήραν την πρωτοβουλία να συνεργαστούν, εκτός της προφανούς επιδίωξης προβολής που βαθαίνει το κερκυραϊκό, τουριστικό «προϊόν», αποδίδοντας μεγαλύτερη αξία κι έτσι βελτιώνοντας τη θέση του στην αγορά, αποπειρώνται κι ένα ακόμα ποιοτικό άλμα. Να προικίσουν τις κερκυραϊκές υπηρεσίες με στοιχεία από την κλασική φιλοξενία, που αναδύεται από τους ομηρικούς στίχους! Πληροφορία που αποκαθιστά την συνέχεια. Αφήγηση που διεγείρει. Απόλαυση αυθεντική και γνήσια.

Το εγχείρημα είναι αναμφίβολα μεγάλο. Όπως λένε όμως και οι πιο αποφασιμένοι, εάν η Κέρκυρα, το λίκνο της σύγχρονης, ελληνικής, τουριστικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας, δεν αναμετρηθεί με τέτοια ύψη του πήχυ τώρα, πότε θα το κάνει; Τώρα είναι η απάντηση, τώρα που οι αφίξεις κτυπάνε οροφή και η αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών κι έτσι η αλλαγή του υποδείγματος, προβάλλουν ως προφανής αναγκαιότητα. Τώρα, που η επόμενη γενιά των πρώτων στελεχών του κερκυραϊκού τουρισμού επιδιώκει να αξιοποιήσει την εμπειρία των παλιών με την εγκύκλια γνώση που απέκτησε στα θρανία κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας και ειδικότητας. Τώρα λοιπόν!

Την οργάνωση αυτή καλόν θα είναι να την υποστηρίξουν, τουλάχιστον όσοι πιστεύουν στην αναγκαιότητα της ποιοτικής στροφής και εκτιμούν την στιγμή! Οι άλλοι ας εξακολουθήσουν, κατά τα ειωθότα, τον υπόγειο πόλεμο φθοράς σε ό, τι απειλεί τη μετριότητα. Οι Εκδόσεις Ενημέρωση δηλώνουν το παρών και σ' αυτήν την πρωτοβουλία, προσφέροντας στο Φεστιβάλ Κερκυραϊκής Γαστρονομίας, υπηρεσίες επικοινωνίας και προβολής αφιλοκερδώς ως ελάχιστη υποχρέωση στους επαγγελματίες, εστιάτορες, παραγωγούς κα. που τρεις δεκαετίες τώρα (υπο)στήριξαν συχνά, πυκνά τη δική μας δραστηριότητα. Άλλωστε στη ζωή όλα δανεικά είναι!