Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα όνειρα για την αποκατάσταση του δημοτικού θεάτρου

Δημοτικό Θέατρο
08 Μαρτίου 2017 / 11:34

Η επίσκεψη του ειδικού γραμματέα ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης Μ. Μαντζούφα και οι προσδοκίες του Δήμου από τη διαδικασία ΣΔΙΤ για σχολική και πολιτιστική υποδομή

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια νότα αισιοδοξίας έδωσε στο δημαρχείο, η επίσκεψη του ειδικού γραμματέα ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης, Ν. Μαντζούφα, σχετικά με την έκβαση των έργων. Σημειωτέον ότι οι ελπίδες για την αποκατάσταση της σχολικής υποδομής αλλά και των θεάτρων έχουν εναποτεθεί στην επιτυχή έκβαση των συμπράξεων δημοσίων - ιδιωτικών επενδύσεων. 

Σ' αυτή τη φάση το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην σύνταξη των φακέλων. Το "πακέτο" των κερκυραϊκών έργων αφορά σε τέσσερα σχολεία, 15 παιδικές χαρές, το κτηριακό σύμπλεγμα του θεάτρου Φοίνικα με τη βίλα Πετσάλη και βεβαίως το Δημοτικό θέατρο.
Η διαδικασία που ακολουθείται σ' αυτές τις περιπτώσεις ξεκινάει με την απόφαση της αρμόδιας διυπουργικής Επιτροπής να εντάξει στο Πρόγραμμα αυτά τα έργα. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Ν. Αναστασόπουλο, οι κερκυραϊκές επιδιώξεις θα ωριμάσουν όλες μαζί, το αργότερο μέχρι το Πάσχα. Συγκεκριμένα πρώτα ολοκληρώνονται τα σχολεία, μέχρι τέλος Μαρτίου ο Φοίνικας, που ως γνωστόν έχει πλήρη μελέτη και στο πρώτο 15νθήμερο Απριλίου, το Δημοτικό θέατρο.

Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε στην Κέρκυρα και ο Ν. Μαντζούφας καθώς πιστεύει ότι εφόσον ολοκληρωθεί η σύνταξη των φακέλων, η απόφαση της διϋπουργικής Επιτροπής δεν θα πάρει παρά πάνω από ένα, ενάμισι μήνα για να ανακοινωθεί.
Στην περίπτωση του δημοτικού θεάτρου συζητείται και η αρχιτεκτονική παρέμβαση ώστε να τροποποιηθεί η εικόνα του, να θυμίζει το θέατρο, που κάηκε από τον εμπρηστικό βομβαρδισμό της γερμανικής Λουφτβάφε τον Σεπτέμβριο του 1943 και πιθανότατα να επανέλθει η πρόσοψή του/είσοδος στην Γ. Θεοτόκη, όπως ήταν δηλ. όπως πρωτοκατασκευάστηκε.