Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πολικές» θερμοκρασίες στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας

Δημοτικό Θέατρο
29 Ιανουαρίου 2024 / 14:51
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Βλάβη στον λέβητα έχει θέσει εκτός τα καλοριφέρ. «Το 2021 ολοκληρώθηκε η επισκευή -συντήρηση της ψύξης-θέρμανσης» απαντά ο πρώην Αντιδήμαρχος Ν. Καλόγερος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Χειμωνιάτικες θερμοκρασίες επικρατούν εντός της κεντρικής σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας, με τις φωνές διαμαρτυρίας να φουντώνουν καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολίτες που δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για τις απαράδεκτες συνθήκες που αναγκάζονται να βιώνουν για να παρακολουθήσουν μια παράσταση.

Και ενώ ο χειμώνας έχει αρχίσει να δείχνει τα «δόντια» του για τα καλά, οι θερμοκρασίες εντός της κεντρικής σκηνής δεν διαφέρουν από τις εξωτερικές, καθώς η θέρμανση που υπάρχει εντός (κλιματιστικά και καλοριφέρ), δεν φαίνεται να αποδίδει.

Τα πέντε κλιματιστικά που υπάρχουν δεν μπορούν να καλύψουν το μέγεθος του χώρου, ενώ μικρή βλάβη που παρουσιάστηκε στον λέβητα έχει θέσει εκτός τα καλοριφέρ. Παράλληλα η κατάσταση επιδεινώνεται από το πρόβλημα με την στεγανοποίηση της στέγης, με αποτέλεσμα να εισβάλει κρύος αέρας από ψηλά και όση θέρμανση παράγεται από τα κλιματιστικά, να φεύγει από το κενό στην οροφή.

Δριμεία κριτική Αυλωνίτη για τη θέρμανση

Το σοβαρό πρόβλημα με τη θέρμανση στο Δημοτικό Θέατρο δεν άφησε ασχολίαστο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αυλωνίτης μετά την προσωπική εμπειρία που είχε και ο ίδιος. Σε ανάρτησή του στο fb ανέφερε:  «Ντροπή.Το Δεκέμβρη του 2012 είχα ζητήσει δημόσια συγνώμη από δυο καλλιτέχνιδες, την κ. Μποφίλιου και την κ.Ζουγανέλη για το κρύο που βίωσαν αυτές, οι μουσικοί τους και οι θεατές στο Δημοτικό Θέατρο μας. Ένιωσα ντροπή ως πολίτης αυτού του νησιού που περηφανευόμαστε ότι είναι το νησί του πολιτισμού.

Την ίδια ντροπή, μετά από 12 χρόνια, και περισσότερη ένιωσα απόψε (σσ Σάββατο) στην ωραία και επιτυχημένη θεατρική και μουσική παράσταση που έδωσε η χορωδία Ευρωπούλων που ήταν αφιερωμένη στο συνθέτη Μ. Σογιούλ. Παγώσαμε όλοι γιατί δεν λειτουργούσε η θέρμανση και το δημοτικό θέατρο "μπάζει" από παντού. Σαν δεν ντρεπόμαστε ως τοπικό πολιτικό σύστημα και ως δημοτικές αρχές που μετά από 12 χρόνια η κατάσταση στο Δημοτικό Θέατρο μας παραμένει τρισάθλια», ανέφερε ο Κερκυραίος βουλευτής στην ανάρτησή του.

Εργολαβία συντήρησης θέρμανσης

Σύμφωνα πάντως με τον πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκο Καλόγερο, το 2021 ολοκληρώθηκε η επισκευή – συντήρηση της ψύξης – θέρμανσης του Δημοτικού Θεάτρου (π/υ 24.000 ευρώ περίπου), όπως επίσης η επισκευή των οξειδωμένων σωληνώσεων και έγιναν όλες οι απαραίτητες δοκιμές. «Δημοπρατήσαμε, συμβασιοποιήσαμε και ολοκληρώσαμε την επισκευή και την συντήρηση των λεβήτων στη θητεία μας. Έγιναν οι δοκιμές και δόθηκαν σε χρήση. Ναι το Δημοτικό Θέατρο θέλει ριζική ανακατασκευή. Ωστόσο κάναμε εμβαλωματικές παρεμβάσεις με τη μόνωση και την θέρμανση», ανέφερε στην «Ε» ο Νίκος Καλόγερος.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.