Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι σφιχτές προθεσμίες «ανάβουν» τις μηχανές για την αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου (videos)

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
21 Φεβρουαρίου 2024 / 13:55
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ευρεία τεχνική συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με την μελετητική εταιρεία που θα αναλάβει τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης της μελέτης ανακατασκευής του κτιρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ευρεία τεχνική συνάντηση στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, με ζητούμενο την άμεση κατάρτιση των τευχών δημοπράτησης της μελέτης αποκατάστασης του κτιρίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος, εκπρόσωποι της τεχνικής κατασκευαστικής εταιρείας που θα αναλάβουν τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξενοφώντας Αλαμάνος, οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Καρδόνας  και Θωμάς Βλάσσης, ο προϊστάμενος του Δημοτικού Θεάτρου Φώτης Σκούρτης, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Ιονίων Νήσων Κώστας Ασπιώτης, ο Σπύρος Κασίμης από το ΤΕΕ, ο μηχανολόγος – μηχανικός Δαμιανός Γουδέλης, ενώ η διακεκριμένη Κερκυραία καλλιτέχνης Βίκη Γιαννούλα, μετέφερε την εμπειρία της από το εξωτερικό, καταθέτοντας ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Όπως τονίστηκε, οι διαδικασίες θα πρέπει να τρέξουν άμεσα καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για να μην χαθεί η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση των 600.000 ευρώ από το ΠΔΕ για την μελέτη της «Συνολικής αναβάθμισης του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας και της διαμόρφωσης υπαίθριων χώρων». Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση για τη μελέτη  έχει εξασφαλιστεί από τον Ιούλιο του 2020.

Στη σύσκεψη ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος έθεσε υπ’ όψιν της τεχνικής εταιρείας με έδρα την Θεσσαλονίκη, τα όποια διαθέσιμα στοιχεία υπάρχουν από την αρχική περίοδο κατασκευής του έργου και όσα προέκυψαν αργότερα.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας τόνισαν ότι πρόκειται για ένα δύσκολο έργο, ωστόσο εκτίμησαν ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν εντός χρονοδιάγραμματος. Μια πρώτη αυτοψία στο χώρο πραγματοποιήθηκε σήμερα, ενώ προσεχώς θα ακολουθήσει εκτεταμένη, με ομάδα που θα έρθει από την Θεσσαλονίκη για την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και την αξιολόγηση των αναγκών του κτιρίου.

 

ΦΩΤΟ/VIDEO@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.