Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τις φυλακές Κέρκυρας επισκέφθηκε ο Α. Νικολακόπουλος (photo + video)

ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
06 Μαρτίου 2024 / 14:30
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Όπου έδωσε το παρόν σε εκδήλωση απονομής πιστοποιητικών κατάρτισης σε επτά κρατούμενους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Κέρκυρα βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης 05/03 ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Α. Νικολακόπουλος, ο οποίος είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας αλλά και με ον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Σπ. Παντελιό και την πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Χρ. Μαλαχα.

Την Τετάρτη 06/03 επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας και τις φυλακές, ενώ έδωσε το παρών στην εκδήλωση απονομής πιστοποιητικών κατάρτισης σε επτά κρατούμενους του καταστήματος στα πλαίσια ολοκλήρωσης του παραγωγικού προγράμματος Μαγειρική Τέχνη- Ζαχαροπλαστική (διάρκειας 350 ωρών). Στην εκδήλωση, βρέθηκαν ακόμη, μεταξύ άλλων, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, αλλά και εκπρόσωποι της Αστυνομίας.

Οι κρατούμενοι του Σωφρονιστικού Καταστήματος ζήτησαν την συνέχιση αυτών των προγραμμάτων, καθώς τα θεωρούν πολύ σημαντικά για την επανένταξή τους.

Επίσης εκπρόσωποι της εξωτερικής φρουράς των φυλακών κατέθεσαν τα αιτήματα τους στον Α. Νικολακόπουλο σχετικά με προσλήψεις προσωπικού, συνταξιοδοτικά ζητήματα, υλικοτεχνική υποδομή κ.α

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός μαζί με τη Γενική Γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής θα μεταβεί στο Ρεκινι για να κάνουν αυτοψία στο οικόπεδο του ΦΟΔΣΑ ως υποψήφιο ακίνητο για ανέγερση νέου σωφρονιστικού καταστήματος.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Υφυπουργός δήλωσε:

 

Η δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ Στ. Γκίκα:

ΦΩΤΟ/VIDEO@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.