Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρεπεκλής: «Ναι» στην παραχώρηση του οικοπέδου στο Ρεκίνι για τις νέες Φυλακές

Φυλακές Κέρκυρας
26 Μαρτίου 2024 / 17:03
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ο Περιφερειάρχης τόνισε προς τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, ότι δεν υπάρχει αντίρρηση, με την προϋπόθεση να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για τον ΦΟΔΣΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιάννη Κοντό συναντήθηκε στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η προοπτική για την κατασκευή και λειτουργία νέων Φυλακών, εκτός του αστικού ιστού, ένα αίτημα διαχρονικό. Προσφάτως η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Δ. Λυγούρα επισκέφθηκε οικόπεδο στη Βόρεια Κέρκυρα ιδιοκτησίας του ΦΟΔΣΑ, το οποίο κατά δήλωση της συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η σχετική νομοθεσία για την ανέγερση Φυλακών (επίπεδο, εκτός οικισμού με πρόσβαση στο δρόμο).

Πρόκειται για οικόπεδο στο Ρεκίνι, 82 στρεμμάτων, πλησίον της παλιάς ΑΕΒΕΚ, το οποίο αρχικά προορίζονταν για την δημιουργία ΧΥΤΑ  Β. Κέρκυρας. Ο Περιφερειάρχης τόνισε προς τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, ότι δεν υπάρχει αντίρρηση να παραχωρηθεί το οικόπεδο, με την προϋπόθεση βεβαίως να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για τον ΦΟΔΣΑ.

Με την ευκαιρία της συνάντησης συζητήθηκαν και θέματα που σχετίζονται με τον πολιτισμό αφού ο κύριος Κοντός έχει και την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Φ.Ε «Μάντζαρος».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.