Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η συμμαχία της τσιμεντοποίησης & η αλήθεια για τον Ερημίτη

Ερημίτης
15 Φεβρουαρίου 2017 / 18:16

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας: Με ψευδή στοιχεία επιχειρούν να θολώσουν τα νερά οι «πρόθυμοι»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απάντηση στην πρόσφατη ανακοίνωση των παραγωγικών φορεών (Εμπορικό Επιμελητήριο, Οικονομικό Επιμελητήριο, Ένωση Ξενοδόχων, Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων κ.λπ.), δίνει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας:
«Τα έχουν βρει σκούρα οι επίδοξοι καταστροφείς του φυσικού περιβάλλοντος στον Ερημίτη. Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας .
Αν λοιπόν καταφέρουν να παρακάμψουν τα νομικά εμπόδια και τις αναμενόμενες λαϊκές αντιδράσεις τότε θα ξεδιπλωθεί το ‘’επενδυτικό’’ πρόγραμμα κάτω από τις ερπύστριες της μπουλντόζας που θα καταστρέψουν έναν από τους φυσικούς πνεύμονες της Κέρκυρας , ένα απ τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να οργανωθεί μια άλλη ήπια ανάπτυξη προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και όχι προς όφελος των πολυεθνικών ομίλων.
 
Ψάχνουν για συμμάχους
 
Επειδή καταλαβαίνουν ότι οι λαϊκές αντιδράσεις δεν θα επιτρέψουν το έγκλημα στον Ερημίτη οι επίδοξοι ‘’επενδυτές ‘’ αναζητούν συμμάχους στην Κέρκυρα για να οικοδομήσουν κοινωνικό αυτοματισμό ενάντια στον λαό της Κέρκυρας που αντιστέκεται στα σχέδια τους .
Στην προσπάθεια τους αυτή βρήκαν πρόθυμους τους συλλογικούς εκπροσώπους της τσιμεντοποίησης , του all inclusive, τους μεσάζοντες των πολυεθνικών , της μονοκαλλιέργειας του κατευθυνόμενου τουρισμού, τα απομεινάρια της καταστροφής του συνεταιριστικού κινήματος και της βιομηχανίας της μούργας.
Με κείμενό της η απαρτία ενόχων για το κατάντημα της Κέρκυρας υπηρετεί τις πολυεθνικές, αξιοποιώντας ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία ώστε να θολώσει τα νερά.
-Θεωρούν αναγκαία την κατασκευή νέων τουριστικών κλινών και κρύβουν ότι η Κέρκυρα είναι κορεσμένη περιοχή σε αριθμό κλινών.
- Ονομάζουν επένδυση την τσιμεντοποίηση και κρύβουν ότι η πραγματική ανάγκη της Κέρκυρας για επενδύσεις στον τουρισμό βρίσκεται στην προστασία του περιβάλλοντος , στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και τον εκσυγχρονισμό των δημοσίων υποδομών (δρόμοι, παραλίες , ύδρευση , αποχέτευση κλπ).
 
Η απώλεια θέσεων εργασίας
 
-Μιλούν για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και κρύβουν ότι θα έχουμε απώλεια περισσότερων θέσεων εργασίας από την συγκεντροποίηση της οικονομικής δραστηριότητας και το κλείσιμο άλλων επιχειρήσεων που θα προκαλέσει η τουριστική μονάδα στον Ερημίτη.
-Μιλούν αυθαίρετα και αντιφατικά για αύξηση του ΑΕΠ της Κέρκυρας και κρύβουν ότι ακόμη και αν συμβεί αυτό που ισχυρίζονται θα έχουμε αφαίρεση εισοδημάτων από τις μικροεπιχειρήσεις (λόγω συγκεντροποίησης ) και τους εργαζόμενους (λόγω απώλειας δικαιωμάτων). 
Επομένως θα έχουμε ανακατανομή εισοδημάτων υπέρ της πολυεθνικής και σε βάρος της τοπικής οικονομίας. Παρ ότι εκδηλώνονται αντιδράσεις στους κόλπους των 20 φορέων , μας είναι αδιάφορο αν συνεδρίασαν τα όργανα τους για να αποφασίσουν , να συνυπογράψουν το προπαγανδιστικό κείμενο της πολυεθνικής . 
 
Η υποβάθμιση της ζωής μας
 
Αυτό έχουν ευθύνη να το ελέγξουν τα μέλη τους όπως έχουν ευθύνη να βγάλουν συμπεράσματα απ την στάση των εκπρόσωπων τους και να αντιδράσουν ανάλογα. Εκείνο που πραγματικά μας ενδιαφέρει είναι η ενεργοποίηση του κερκυραϊκού λαού ενάντια στην παραπέρα καταστροφή της Κέρκυρας και την υποβάθμιση της ζωής μας, η αποκάλυψη των υπευθύνων για τις επιθέσεις που δέχονται τα λαϊκά στρώματα και η πολιτική απομόνωση των εκφραστών των ιδιωτικών συμφερόντων. Τέλος καλούμε όλους όσους νιώθουν πραγματικά την ανάγκη υπεράσπισης της Κέρκυρας , της λαϊκής περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος να είναι έτοιμοι για δυναμική αντιπαράθεση με τις πολυεθνικές και τους πολιτικούς της εκφραστές.