Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ενωτική Κίνηση Οικονομολόγων προηγείται στις εκλογές του Π.Τ Ιονίων Νήσων ΟΕΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
11 Δεκεμβρίου 2023 / 12:38
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Σε αντίθεση με το πανελλαδικό ρεύμα, όπου πρώτη με διαφορά είναι η Δημοκρατική Κίνησης Οικονομολόγων– Συνεργαζόμενων (ενσωμάτωση 94 στα 99 τμήματα)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σαρωτική είναι η επικράτηση της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων και Συνεργαζόμενοι  (ΔΗ.ΚΙ.Ο. - Σ), στις φετινές εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με τα ποσοστά της πανελλαδικά να ξεπερνούν το 45% σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα (ενσωμάτωση 94 στα 99 τμήματα).

Παρά ταύτα στα Ιόνια Νησιά (16ο Περιφερειακό Τμήμα ΟΕΕ) η παράταξη μέχρι στιγμής έρχεται τρίτη στη σειρά.

Σε ψήφους προηγείται η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΙΟΝΙΟΥ, με επικεφαλής τον Δημήτρη-Φίλιππο Λαβράνο, ακολουθεί  η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (Π.Δ.Σ.Ο.) ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, με επικεφαλής τον Γεώργιο Νίνο, έπεται στη σειρά με μικρή διαφορά ψήφων η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΔΗ.ΚΙ.Ο. - Σ), με επικεφαλής την Κωνσταντίνα Μοναστηριώτη, ενώ τέταρτη έρχεται η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο), με επικεφαλής τον Ιωάννη Πιέρρη.

Αν και εκκρεμεί η ενσωμάτωση όσων ψήφισαν με επιστολική ψήφο από τα μικρά νησιά του Ιονίου, ωστόσο δεν αναμένονται εκπλήξεις. Τα τελικά ωστόσο αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν κεντρικά από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Κατανομή εδρών

Σε ό,τι αφορά την κατανομή των εδρών στο νέο εφταμελές ΔΣ του Π.Τ Ιονίων Νήσων, παρότι η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΙΟΝΙΟΥ, έρχεται πρώτη στην Περιφέρειά μας, ωστόσο η παράταξη δεν βγάζει και τρίτη έδρα στο ΔΣ αλλά περιορίζεται στις δυο. Από δυο έδρες φαίνεται ότι καταλαμβάνουν και οι παρατάξεις ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (Π.Δ.Σ.Ο.) ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ όπως και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΔΗ.ΚΙ.Ο. - Σ), ενώ μια έδρα βγάζει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο).

Η θητεία του νέου ΔΣ ξεκινάει την 1η Ιανουαρίου, ενώ μέσα στο πρώτο δεκαήμερου του νέου έτους αναμένεται να συσταθεί σε Σώμα το νέο ΔΣ του 16ου Περιφερειακού Τμήματος ΟΕΕ, μετά τις αρχαιρεσίες της 10ης Δεκεμβρίου.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.