Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις κάλπες οι Οικονομολόγοι των Ιονίων Νήσων στις 10 Δεκεμβρίου

Οικονομικό Επιμελητήριο
10 Nov 2023 / 09:39
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Όλοι οι υποψήφιοι για την νέα διοίκηση του Π.Τ Ιονίων Νήσων του Οικονομικού Επιμελητηρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου τα μέλη του Περιφερειακού Τμήματος Ιονίων Νήσων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ) για να εκλέξουν τη νέα τοπική διοίκησή τους.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν εκείνη την ημέρα ταυτόχρονα  και στα 16 Περιφερειακά Τμήματα ανά την Ελλάδα. Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα.

Συνολικά τέσσερις υποψήφιοι συνδυασμοί διεκδικούν τα ηνία της διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα οι εξής: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΔΗ.ΚΙ.Ο. - Σ), με επικεφαλής την Κωνσταντίνα Μοναστηριώτη, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο), με επικεφαλής τον Ιωάννη Πιέρρη,  ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΙΟΝΙΟΥ, με επικεφαλής τον Δημήτρη-Φίλιππο Λαβράνο και ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (Π.Δ.Σ.Ο.) ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, με επικεφαλής τον Γεώργιο Νίνο.

Οι συνδυασμοί

Η ανακήρυξη των μεμονωμένων και συνδυασμών των υποψηφίων για τις Τοπικές Διοικήσεις των 16 Περιφερειακών Τμημάτων έγινε από την Κεντρική Διοίκηση  του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας , κατά την τελευταία συνεδρίασή της. Στα Ιόνια Νησιά, συνολικά κατέρχονται στις εκλογές 40 υποψήφιοι, 10 από κάθε ψηφοδέλτιο.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΔΗ.ΚΙ.Ο. - Σ)
ΑΡΜΑΤΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΒΡΥΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΟΥΚΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΖΗΒΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ ΖΩΗ
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΜΠΕΛΙΤΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΡΟΥΧΙΤΣΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΣΑΜΟΪΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο)

ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΒΒΑΔΑ - ΤΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΜΠΙΤΣΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΜΑΣΤΟΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΠΕΤΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΙΕΡΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΡΟΥΣΙΑΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΤΖΑΝΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΙΟΝΙΟΥ 
ΚΑΡΦΑΚΗ ΑΣΠΑΣΙΑ
ΛΑΒΡΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΛΟΥΜΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΠΑΣΤΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΠΑΓΙΑΤΑΚΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ – ΒΕΝΙΑΜΙΝ
ΡΕΒΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΣΑΒΒΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΚΕΝΔΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ – ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΣΠΑΘΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (Π.Δ.Σ.Ο.) ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΚΟΥΜΑΡΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
ΜΑΡΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΜΦΡΕΔΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΜΟΣΧΑΤ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΝΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

Κάλπες

Στο 16ο Π.Τ Ιονίων Νήσων του ΟΕΕ κάλπες θα στηθούν στα τέσσερα νησιά και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, στην Λευκάδα, στην Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο. Όσον αφορά τα μέλη του ΟΕΕ που έχουν δηλώσει ότι διαμένουν μόνιμα στην Ιθάκη, στους Παξούς και Αντίπαξους θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είτε με αλληλογραφία, είτε αυτοπροσώπως σε Ειδικό Εκλογικό Τμήμα στην Αθήνα ή σε εκλογικό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας, όπου ανήκει διοικητικά το νησί τους. Ο ακριβής αριθμός των εκλογικών τμημάτων κάθε Περιφερειακής Ενότητας, τα μέλη που θα πρέπει να ψηφίσουν σε καθένα από αυτά, ο χώρος όπου θα λειτουργήσουν τα εκλογικά τμήματα, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια θα γνωστοποιηθούν με ειδική ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης.

Δικαίωμα ψήφου

Σημειώνεται ότι εγγεγραμμένοι στο μητρώο μελών του 16ου Π. Τ, είναι 1.300 άτομα. Ωστόσο δικαίωμα ψήφου, έχουν μόνο όσοι εκπληρώσουν τις ταμειακές τους υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένης της ετήσιας συνδρομής του έτους 2022, καθώς και όσοι εγγραφούν στο ΟΕΕ, μέχρι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023. Οι εκλογείς ψηφίζουν τόσο για την ανάδειξη των νέων  τοπικών διοικήσεων των Περιφερειακών Τμημάτων όσο και των μελών της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων.
Η θητεία του νέου εφταμελούς Δ.Σ  που θα προκύψει είναι τετραετής και ξεκινάει από τη νέα χρονιά.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.