Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ο Ερημίτης μετά, εξετάζοντας την ιδέα του Βιοπάρκου»

ΕΡΗΜΙΤΗΣ ΠΛΟΥΣ
16 Σεπτεμβρίου 2023 / 13:42
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Μπορεί μια προστατευόμενη περιοχή, δημόσιο αγαθό, όπως ο Ερημίτης να αποτελέσει αιχμή κινητοποίησης της κοινωνίας για τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο μέλλον;"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο σύλλογος «Ερημίτης Πλους…» διοργανώνει εκδήλωση συζήτηση, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Περιβάλλοντος Ιονίων με σκοπό την ευρύτερη αναζήτηση προτάσεων με στόχο την μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για την περιοχή. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21/09 στις 19:00 στον υπαίθριο χώρο της εκκλησίας του Αγ. Στεφάνου Σινιών. Η ανακοίνωση του συλλόγου:

 «”Ο Ερημίτης μετά, εξετάζοντας την ιδέα του Βιοπάρκου”

Σε συνέχεια της περσινής εκδήλωσης «ο Ερημίτης μετά» (4 Ιούνη 2022) και στα πλαίσια της ευρύτερης αναζήτησης προτάσεων, κάνουμε ένα ακόμα βήμα παραπέρα με σκοπό την αναζήτηση ιδανικών λύσεων προς τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο μέλλον.

· Μπορεί μια προστατευόμενη περιοχή, δημόσιο αγαθό, όπως ο Ερημίτης να αποτελέσει αιχμή κινητοποίησης της κοινωνίας για τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο μέλλον;

· Πώς θα μπορούσε μία περιοχή της Κέρκυρας να αναπτύξει την οικονομία της με βασικό άξονα την προστασία της φύσης;

· Μπορεί να εφαρμοστεί και να προσαρμοστεί η γενική φιλοσοφία του Βioparc στην περίπτωση του Ερημίτη;

Σε αυτά και σε άλλα παρεμφερή ερωτήματα θα επιχειρηθεί να δοθούν απαντήσεις στην εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνει ο σύλλογος «Ερημίτη Πλους…» σε συνεργασία με το Ίδρυμα Περιβάλλοντος Ιονίων Νήσων (ΙΕF) και σας καλεί να παραβρεθείτε.

Βασικοί ομιλητές:

Dr Mike Maunder, πρώην Εκτελεστικός Διευθυντής της Cambridge Conservation Initiative του πανεπιστημίου του Cambridge της Αγγλίας,

Mr John Regan, εμπνευστής της προσέγγισης των Βιοπάρκων, ειδικός σύμβουλος προς πανεπιστημιακά ιδρύματα και φορείς για τόπους που βασίζονται στη βιοποικιλότητα.

Η ιδέα του «βιοπάρκου», συνδυάζοντας πολλά ετερογενή στοιχεία, αποτελεί μια επαναστατική προσέγγιση της φύσης που μπορεί να οδηγήσει στον αναπροσανατολισμό της κοινωνίας απέναντι στη φυσική και πολιτιστική της κληρονομιά ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει τον φυσικό πλούτο με αειφορία.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ώρα 7μ.μ. στον υπαίθριο χώρο της εκκλησίας του Αγ. Στεφάνου Σινιών».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.