Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενάντια στην παραχώρηση του Ερημίτη η Πανεπιστημονική του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Ερημίτης
12 Φεβρουαρίου 2017 / 22:11

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διαχωρίζει τη θέση της από τη διοίκηση η παράταξη Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων του Οικονομικού Επιμελητηρίου, σχετικά με την παραχώρηση του Ερημίτη.

Με ανακοίνωσή της καταγγέλει μάλιστα, ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο συνυπέγραψε μαζί με άλλους φορείς το κείμενο υποστήριξης της επένδυσης της NCH Capital, χωρίς να συζητηθεί το θέμα στην τοπική διοίκηση του ΟΕΕ.

Η ανακοίνωση

«Το 16ο περιφερειακό τμήμα Ιονίων Νήσων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του, και από τους πρώτους μάλιστα, μαζί  με τους «παραγωγικούς φορείς της Κέρκυρας»  με προεξέχοντες την  Ένωση Ξενοδόχων, το  Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας, το Σύνδεσμο Ναυτικών Πρακτόρων Κέρκυρας, το Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Εμπόρων Κέρκυρας κλπ. σε ένα κείμενο καλωσορίσματος της εταιρίας NCH Capital Inc στον Ερημίτη Κέρκυρας, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Να τονίσουμε βέβαια το θέμα αυτό ποτέ δεν συζητήθηκε στην τοπική διοίκηση του ΟΕΕ.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων πιστεύει ότι ο λαός δεν πρέπει να ταχθεί κάτω από σημαίες ξένων συμφερόντων, πρέπει να παλέψει ενάντια σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις που είναι στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με οποιοδήποτε τρόπο  προωθούνται, και να καταδικάσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις που τις προωθούν άμεσα ή έμμεσα. Η Τοπική Διοίκηση (Δήμος και Περιφέρεια) που υποτίθεται ότι διαφωνούν στην ιδιωτικοποίηση του Ερημίτη, ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου αφού αυτή την πολιτική και αυτή την κυβέρνηση στηρίζουν. Ο λαός θα πρέπει να αγωνιστεί μέσα από το εργατικό λαϊκό κίνημα ώστε οι δημόσιες υποδομές, τα δημόσια κτήρια και εκτάσεις να γίνουν Λαϊκή περιουσία.

Έτσι, θεωρούμε ότι και η θέση της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Οικονομολόγων είναι στο πλευρό του λαϊκού εργατικού κινήματος  που αντιπαλεύει όλες τις ιδιωτικοποιήσεις – εκποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και των υποδομών που στόχο έχουν τη  διασφάλιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Η ανάπτυξη που υπόσχονται είναι η ανάπτυξη των κερδών τους που θα πατάει πάνω στα διαλυμένα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί επαγγελματίες κανένα συμφέρον δεν έχουν με το να συνασπίζονται με το μεγάλο κεφάλαιο. Οι σύμμαχοί τους είναι οι εργαζόμενοι.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων καλεί τους εργαζόμενους, οργανωμένοι στα ταξικά τους σωματεία, να παλέψουν για: 
ü  Να ακυρωθούν τώρα οι συμφωνίες ΤΑΙΠΕΔ – μεγαλοεπιχειρηματιών, για την παραχώρηση υποδομών (αεροδρόμια, λιμάνια, ΔΕΗ κ.α.) και την παραχώρηση εκτάσεων, όπως ο Ερημίτης κτλ.
ü  Να μην παραχωρηθούν στους μεγαλοκαρχαρίες ο Ίσσος, οι Αλυκές στη Λευκίμμη, άλλες 110 παραλίες κι υποδομές που περιλαμβάνονται στην περιουσία του νέου Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων.
ü  Την προοπτική, ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, όπου οι δημόσιες εκτάσεις και οι υποδομές, θα είναι λαϊκή περιουσία και ο εργαζόμενος λαός αφέντης στον πλούτο που παράγει».