Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλεξάκης: «Πήραν πίσω το ασθενοφόρο της Λευκίμμης, λόγω έλλειψης πληρώματος!»

ΕΚΑΒ
19 Σεπτεμβρίου 2023 / 16:43

«Πρόσφατα θριαμβολογούσαν για την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Λευκίμμης με δικό του ασθενοφόρο»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΛ.ΑΛΕΞΑΚΗΣ - ΝΕΑ ΑΡΧΗ). Σε μια περιοχή όπως η Νότια Κέρκυρα, που κατακλύζεται κατά τους θερινούς μήνες από τουρίστες και παράλληλα χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερα πυκνό οδικό της δίκτυο, τα ασθενοφόρα, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό, αργούν να φτάσουν στον προορισμός τους και εν ολίγοις υπολειτουργούν. Οι κάτοικοι μένουν χωρίς άμεση φροντίδα με αποτέλεσμα η υγεία πολλών συμπολιτών μας να κινδυνεύει.

Η αγανάκτηση στον τομέα της υγείας, με την πλήρη απαξίωση της Νότιας Κέρκυρας, γίνεται καθημερινά έκδηλη σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου μας. Η παράταξη μας τοποθετήθηκε πρόσφατα, για την πλήρη αποδόμηση της Λευκίμμης και της Νότιας Κέρκυρας επί του συγκεκριμένου ζητήματος. Οι ελλείψεις σε ιατρούς, ασθενοφόρα και προσωπικό, δημιουργεί ανασφάλεια για την υγεία και την ζωή, τόσο στους μόνιμους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες.

Με νωπές τις μνήμες πρόσφατων περιστατικών στον τόπο μας, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι κρίνεται επιτακτική η λήψη μέτρων προκειμένου να λυθούν τα όποια προβλήματα και να μην χαθεί ανθρώπινη ζωή περιμένοντας ασθενοφόρο.

Συγκεκριμένοι θεσμικοί κύκλοι με στόμφο υπερθεμάτισαν την δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ Νότιας Κέρκυρας πριν δύο χρόνια και πρόσφατα θριαμβολογούσαν για την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Λευκίμμης με δικό του ασθενοφόρο.

Με λύπη σήμερα διαπιστώνουμε, ότι τελικά δεν καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες της Νότιας Κέρκυρας ούτε στο ελάχιστο. Το ΕΚΑΒ λόγω της υποστελέχωσης, υποστηρίζει το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα, ενώ πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι το ασθενοφόρο το οποίο είχε έρθει στην Λευκίμμη, επέστρεψε στην Ηγουμενίτσα λόγω έλλειψης πληρώματος.

Εν έτη 2023 σε Ευρωπαϊκή χώρα, στην Κέρκυρα, νησί ναυαρχίδα του Ελληνικού τουρισμού και κορυφαίο τουριστικό προορισμό, αποδεχόμαστε άπαντες δίχως αντίδραση, ότι η πολιτεία δεν κατάφερε να στείλει συνοδό ιατρό για το ασθενοφόρο, με το οποίο προσφάτως μας ενίσχυσε, οπότε το πήρε πίσω. Η Νότια Κέρκυρα σε πλήρη απαξίωση, δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το Γενικό Νοσοκομείο, με ένα κέντρο υγείας στην Λευκίμμη, χωρίς υποδομές, χωρίς προσωπικό και ασθενοφόρο.

Ως πότε αλήθεια, θα εκτυλίσσεται αυτό το θέατρο του παραλόγου, με ψεύτικες υποσχέσεις και λόγια του αέρα. Φθηνές προσπάθειες εργαλειοποίησης μιας κατάστασης, με στόχο την ψηφοθηρία και την προσωπική προβολή πολιτικών στελεχών. Όταν ουσιαστικά όλα παραμένουν στις καλένδες της γραφειοκρατίας και βουλιάζουν στο έλεος της αδιαφορίας.

Η επιστροφή του ασθενοφόρου στην Ηγουμενίτσα δεν σχολιάστηκε από κανέναν και είναι κάτι που μας προβληματίζει. Οι υπεύθυνοι οφείλουν άμεσα να μας ενημερώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί και να δρομολογήσουν άμεσα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ανάκλησης της απόφασης. Δεν αρκούμαστε στη μετριότητα, αλλά διεκδικούμε αυτά που δικαιούται ο τόπος μας. Με όραμα για την Νότια Κέρκυρα, με διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά, υπομονή και πάντα δίπλα στον συνδημότη μας.

Μιλάμε για το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν μπορούμε να σιωπούμε άλλο, απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές.

Η Κοινωνία βλέπει, παρακολουθεί και θα δώσει την απάντηση που πρέπει, βάζοντας το οριστικό τέλος στο σήμερα και δίνοντας την εμπιστοσύνης της στο Αύριο, για μια Νέα Αρχή στη Νότια Κέρκυρα.