Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΝΑΣΑ: Η γιαγιά Αθηνά, η διοίκηση του ΕΚΑΒ, η Περιφέρεια Ι.Ν και τα ασθενοφόρα που δεν έρχονται

ΕΚΑΒ
29 Nov 2023 / 11:56

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ, ενώ έχει στην διάθεση της από τον Ιούλιο του 2019 την χρηματοδότηση που εξασφάλισε η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ για 9 ασθενοφόρα, χρηματοδότηση που στην πορεία διπλασιάστηκε από την τωρινή περιφερειακή αρχή προβλέποντας 18 ασθενοφόρα, δεν έχει τέσσερα χρόνια μετά κανένα αποτέλεσμα

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΝΑΣΑ). Συγκίνησε το πανελλήνιο η γεμάτη εν συναίσθηση και κοινωνική αλληλεγγύη πράξη της κ. Αθηνάς που με τις οικονομίες μιας ζωής αγόρασε και δώρισε στο ΕΣΥ ένα ασθενοφόρο.

H επαινετική αυτή ενέργεια επιτυγχάνει και κάτι ακόμη. Ξεγυμνώνει με απόλυτο τρόπο την συνειδητή, όπως φαίνεται, απραξία της κυβέρνησης της ΝΔ και της υπ’ αυτήν διοίκησης του ΕΚΑΒ στην ανάγκη ανανέωσης και ενίσχυσης του στόλου των ασθενοφόρων, πάρα το γεγονός ότι «χρήματα υπάρχουν».

Εν προκειμένω, η διοίκηση του ΕΚΑΒ, ενώ έχει στην διάθεση της από τον Ιούλιο του 2019 την χρηματοδότηση που εξασφάλισε η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ για 9 ασθενοφόρα στα νησιά μας, χρηματοδότηση που στην πορεία διπλασιάστηκε από την τωρινή περιφερειακή αρχή προβλέποντας 18 ασθενοφόρα, δεν έχει τέσσερα χρόνια μετά κανένα αποτέλεσμα. Ας σημειωθεί ότι τα τελευταία 6 ασθενοφόρα παραδόθηκαν από την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ το 2016!

Πρόκειται φυσικά για την σταδιακή υλοποίηση της πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος που στοχεύει στην παράδοση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ στον ιδιωτικό τομέα, γι’ αυτό και απαξιώνει την δυνατότητά του ν’ ανταποκρίνεται στις ανάγκες που υπάρχουν.

Ήδη ο πρώην. υπουργός υγείας της ΝΔ με την δικαιολογία της πανδημίας έδωσε στα ιδιωτικά ασθενοφόρα την πρώτη ευκαιρία. Τώρα ο νυν υπουργός ετοιμάζει νομοσχέδιο για την ουσιαστική και ανεμπόδιστη συμμετοχή των ιδιωτών στις δράσεις του ΕΚΑΒ. Πλησιάζει ο καιρός που όσοι/ες μπορούν να πληρώσουν θα εξυπηρετούνται, οι υπόλοιποι/ες θα περιμένουν στο ακουστικό τους.

Η ΑΝΑΣΑ προειδοποιεί και προτρέπει σε διεκδικητική δράση το κίνημα της υγείας, το εργατικό κίνημα, τους μη προνομιούχους που υφίστανται ήδη τις συνέπειες της πολιτικής για λίγους που προωθεί χωρίς αιδώ η κυβέρνηση της ΝΔ, αποθρασυσμένη από την πολιτική της κυριαρχία και την αδυναμία της προοδευτικής αντιπολίτευσης να αρθρώσει ενιαίο και δυναμικό πολιτικό λόγο και να οργανώσει την λαϊκή αντίδραση.

Για την ΑΝΑΣΑ οδηγός είναι η ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (135-21/25-9-2021) που ψηφίστηκε μετά από δική της εισήγηση και που μεταξύ άλλων απαιτεί ΕΚΑΒ Ιονίων Νήσων και αυτόνομη Υγειονομική Περιφέρεια.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

 

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ