Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε ελάχιστα λεπτά έφθασε το ΕΚΑΒ στο τροχαίο στου Ποντή

ΕΚΑΒ
08 Nov 2023 / 08:04
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Οι διασώστες σταθεροποίησαν άμεσα τις ζωτικές λειτουργίες του ανηλίκου τραυματία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε 8 μόλις λεπτά κατέφθασαν τα ασθενοφόρα στο τροχαίο που σημειώθηκε στην περιοχή του Ποντή το βράδυ της Τρίτης, όπου τραυματίστηκαν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος 16 ετών.

Το γεγονός περιγράφει ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Χρήστος Κυπριώτης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα υποστήριξης του μοναδικού φορέα επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην Ελλαδα μολονότι στην Κέρκυρα, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό.

Με τη άμεση συνδρομή της Πυροσβεστικής, οι τραυματίες απεγκλωβίστηκαν από τις λαμαρίνες. Οι διασώστες σταθεροποίησαν τις ζωτικές λειτουργίες του νεαρού, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, ενώ το δεύτερο ασθενοφόρο μετέφερε επίσης τους δύο ενηλίκους, μετά την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντιδας, σε καλή κατάσταση.

Ο Χρήστος Κυπριώτης επισημαίνει: «Το ΕΚΑΒ αποδεικνύει για ακόμη μια φορά το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και εκπαίδευσης των πληρωμάτων. Για μια ακόμα φορά αναδεικνύεται η αναγκαιότητα ύπαρξης αλλά και υποστήριξής του, καθώς και την επιβεβλημένη συνεργασία των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.