Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προς συμβασιοποίηση η επισκευή του κτιρίου του ΕΚΑΒ Κέρκυρας

ΕΚΑΒ
12 Ιουλίου 2023 / 09:56
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Η διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώθηκε - Αναζητείται προσωρινός χώρος φιλοξενίας, μέχρι να γίνουν οι απαιτούμενες επισκευαστικές εργασίες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανοιχτός είναι ο δρόμος για την συμβασιοποίηση του έργου που αφορά στην επισκευή του κτιρίου του ΕΚΑΒ Κέρκυρας στην Πλατυτέρα.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εγκρίθηκε το 2ο πρακτικό της δημοπρασίας του έργου όπως και η ανάδειξη της εταιρείας «SUPERIOR CONSTRUCTIONS SINGLE MEMBER PRIVATE COMPANY»  σε μειοδότη, με προσφερόμενη μέση έκπτωση 23%.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 43.000 ευρώ και οι εργασίες που θα γίνουν, αφορούν αποκλειστικά στην αντιμετώπιση φθορών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την προστασία του κτιρίου αλλά και των εργαζομένων. Συγκεκριμένα προβλέπονται οι ακόλουθες εργασίες:

- Αντικατάσταση της ψευδοροφής στο σύνολο της επιφάνειας του κτιρίου από γυψοσανίδες

- Αντικατάσταση των φωτιστικών οροφής που υπάρχουν από φωτιστικά εσωτερικού χώρου τύπου Panel Led οροφής χωνευτό

-Αντικατάσταση 11 παραθύρων και 2 μπαλκονόπορτων, καθώς και ο χρωματισμός των παντζουριών. –

-Αντικατάσταση της θύρας εισόδου του ΕΚΑΒ από ξύλινη θύρα

- Ανακαίνιση των χρωματισμένων επιφανειών των παντζουριών

- Ανακαίνιση των εσωτερικών χρωματισμένων επιφανειών

Πρόκειται για ένα έργο, όπου η διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΠΙΝ και της διοίκησης του ΕΚΑΒ, μέχρι την προκήρυξη του έργου και την κατακύρωσή του στον ανάδοχο. «Είμαι πολύ ευχαριστημένη, όπου σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία αυτού του αιτήματος που είχαμε για να γίνουν οι επισκευές στο υπάρχον προσωρινό κτίριο, ώστε οι εργαζόμενοι που επιτελούν ένα λειτούργημα για την κοινωνία, να βρίσκονται σε συνθήκες που τους αρμόζουν για να δουλέψουν. Είναι η ευτυχής κατάληξη μιας προσπάθειας συνεχούς αγώνα», τόνισε στην «Ε» η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Απασχόλησης και Κοινωνικής Συνοχής Μελίτα Ανδριώτη.

Τον Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Τομέα ΕΚΑΒ Κέρκυρας Βασίλη Κίτσο, οι επισκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, δεδομένου της τουριστικής επισκεψιμότητας στην Κέρκυρα και των δυσλειτουργιών που θα προκαλούσε μια προσωρινή μεταστέγαση σε άλλο χώρο, μέσα στην «καρδιά» του καλοκαιριού.

«Είμαστε στη διαδικασία αναζήτησης χώρου φιλοξενίας. Θα προτείνουμε στο νοσοκομείο ή να μεταφερθούμε προσωρινά εκεί στο γραφείο πληρωμάτων των ασθενοφόρων ή σε κάποιο άλλο κτίριο του, εκτός νοσηλευτικού ιδρύματος», τόνισε στην «Ε» ο κ. Κίτσος. Επιπλέον επισήμανε ότι θα ληφθεί μέριμνα για την παρουσία ασθενοφόρου μέσα στην πόλη, ώστε να υπάρχει άμεση παρέμβαση, εφόσον χρειαστεί.

Το αίτημα πάντως των εργαζομένων για την μεταστέγαση του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Κέρκυρας σε άλλο κτίριο, κατάλληλο για τις ανάγκες του, παραμένει, ανεξαρτήτως των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν. Υπενθυμίζεται ότι στο υφιστάμενο κτίριο δεν υπάρχει ο αναγκαίος χώρος στάθμευσης, ενώ δεν λείπουν περιπτώσεις που τα οχήματα βρίσκονται τρακαρισμένα, λόγω της αναγκαστικής παραμονής τους στο δρόμο, ελλείψει διαθέσιμων θέσεων.

 

 

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.