Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών:Με ταχυδακτυλουργίες δε σώζεται το Νοσοκομείο

Νοσοκομείο Κέρκυρας
08 Nov 2016 / 14:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιχειρείται μείωση των κλινικών και των γιατρών του νοσοκομείου, καταγγέλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, γεγονός που δεν πρέπει να επιτρέψει κανένας Κερκυραίος.

Η ανακοίνωση :
Στον οργανισμό του νοσοκομείου που ισχύει από το 2006, εκτός των άλλων προβλέπονται 133 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων. Προκύπτει η ανάγκη ενοποίησης των οργανισμών του γενικού νοσοκομείου με εκείνον του παλαιού ψυχιατρικού νοσοκομείου, δηλαδή συνολικής δύναμης 142 γιατρών.
Υπενθυμίζουμε ότι το σύνολο των γιατρών αυτών, είχε προβλεφθεί για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της περασμένης δεκαετίας στο παλιό νοσοκομείο. Με τον προτεινόμενο νέο οργανισμό του Νοσοκομείου, καταργούν κλινικές και τμήματα, και “απολύουν” γιατρούς με τη μέθοδο μείωσης του αριθμού των.
Θεωρούμε ότι τη νέα αυτή υποβάθμιση των υπηρεσιών του νοσοκομείου δεν πρέπει να την επιτρέψουν όλοι οι κερκυραίοι και ασφαλώς εμείς οι νοσοκομειακοί γιατροί θα είμαστε πρωτοπόροι στον αγώνα αυτό.
Ήδη, όλοι οι επιστημονικοί τομείς συνεδρίασαν και αποφάσισαν εισηγήσεις προς το Επιστημονικό Συμβούλιο για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου και την μελλοντική του αναβάθμιση.
Προβληματιζόμαστε γιατί επιχειρείται μείωση των κλινικών και των γιατρών του νοσοκομείου μας.
Μία αληθοφανής εξήγηση είναι η “μαγική εικόνα” που προσπαθούν να εμφανίσουν στους πολίτες, δηλαδή η “τεχνητή αύξηση” του ποσοστού κάλυψης του νοσοκομείου που αφορά στους γιατρούς.
Είναι οι νέοι μάγοι Χουντίνι. Θεωρούν ότι με ταχυδακτυλουργικά τεχνάσματα θα παρασύρουν το κοινό στο χειροκρότημα, αλλά οι πολίτες έχουν καλή γνώση όταν στα νοσοκομεία σήμερα κρίνεται η επιβίωση τους και δεν βρίσκουν προσωπικό, αλλά και δοκιμάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπειά τους.
Η εικόνα που επικρατεί σήμερα στο νοσοκομείο μας είναι εικόνα εγκατάλειψης και διάλυσης, παρά το φιλότιμο και το υψηλό επίπεδο επιστημονικής κατάρτισης των γιατρών.
Έχουμε εξηγήσει αναλυτικά και τεκμηριωμένα σε συνέντευξη τύπου, ότι ο δημόσιος τομέας υγείας εξοικονομεί τεράστια ποσά στα δημόσια ταμεία, στους ασφαλιστικούς οργανισμούς και στους πολίτες.
Έχουμε προτάσεις τεκμηριωμένες για την αναβάθμιση της λειτουργίας του νοσοκομείου μας, οι προτάσεις αυτές δεν απαιτούν ιδιαίτερο κόστος, αντίθετα, σε πολλές περιπτώσεις θα εξοικονομήσουν χρήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, έχουμε προτάσεις αλλά και τη θέληση να βοηθήσουμε στην κατεύθυνση  προμήθειας χρήσιμου και απολύτως απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, έχουμε τέλος προτάσεις για τη συνολική θεσμική αναβάθμιση της παροχής υγείας στο νομό.
Επειδή, πολλά χρόνια τώρα, βιώνουμε και μετέχουμε άμεσα στην λειτουργία του νοσοκομείου, θεωρούμε ότι η γνώση μας θα έπρεπε να είναι απολύτως αναγκαία ώστε να ληφθούν θετικές πρωτοβουλίες.
Δυστυχώς όμως η πολιτική ηγεσία σε όλα τα επίπεδά της δεν ακούει, παρότι μέχρι σήμερα είναι απολύτως εμφανές ότι δεν έχει κανένα σχέδιο εξόδου από την μεγάλη υγειονομική κρίση.
Δεν μας απομένει τίποτα άλλο από τον αγώνα δίπλα στο λαό για καλύτερη υγεία στο νομό μας.
 
Μπούκας Χρυσόστομος
         Πρόεδρος