Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ελπίδες να γεφυρωθεί το χάσμα με τον Χρ. Μπούκα στο νοσοκομείο Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
27 Nov 2023 / 10:38
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Υπέβαλε την παραίτησή του πριν καλά καλά εγκατασταθεί στο παλιό του «σπίτι - Η παραίτησή του δεν έχει ακόμα γίνει δεκτή

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πριν καλά καλά εγκατασταθεί στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κέρκυρας, ο γιατρός Χρυσόστομος Μπούκας υπέβαλε την παραίτησή του. Την επάνοδό του στο Νοσοκομείο είχε μάλιστα δημοσιοποιήσει ο ίδιος, ανακοινώνοντας ότι θα κλείσει το ιατρείο του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπούκας, έχει θητεύσει επί δεκαετίες ως διευθυντής της Παθολογικής και η συμμετοχή του στην προσπάθεια κάλυψης των κενών θέσεων είχε δώσει και μια πρόσθετη συμβολική υπεραξία στην πρωτοβουλία της Διοίκησης και του ΥΠΕάρχη, να καλυφθούν τα κενά.

Πρόκειται για μια επιχείρηση "εκ των ενόντων" κάλυψης των άγονων θέσεων ιατρικού προσωπικού για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με πρόσκληση προς Κερκυραίους ιδιώτες γιατρούς, που μάλιστα έχει βρει και μια σχετικά  ικανοποιητική ανταπόκριση. 

Πηγές του νοσοκομείου αναφέρουν ότι ο έμπειρος γιατρός, επιστρέφοντας στο παλιό του "σπίτι" και αντιμετωπίζοντας αυτήν ακριβώς την υποστελέχωση, που αποτελεί άλλωστε και το επίμαχο ζήτημα, οδηγήθηκε στην απόφαση να μην προχωρήσει τελικά στη συνεργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, η παραίτησή του δεν έχει γίνει δεκτή καθώς από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου εκπέμπονται μηνύματα γεφύρωσης των διαφορών με στόχο την επίλυση όποιου προβλήματος ενδεχομένως προέκυψε, καθώς η συμβολή του καταξιωμένου γιατρού θεωρείται πολύτιμη για την Παθολογική Κλινική του δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.