Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κινητοποίηση των υγειονομικών στο Νοσοκομείο Κέρκυρας (video)

Νοσοκομείο Κέρκυρας
30 Nov 2023 / 13:08
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ζητούν αυξήσεις και προσλήψεις, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο Σύστημα Υγείας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην 48ωρη απεργία της Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), συμμετέχουν από χθες οι γιατροί της Κέρκυρας ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε πανελλαδική στάση εργασίας από την Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν τόσο η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας (ΕΓΕΣΥΚ), όσο και το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείο Κέρκυρας και το Σωματείο Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΚ. 

Μικρή η συμμετοχή

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Ενιαίου Σωματείου Ντίνα Ιωάννου, η συμμετοχή στη στάση εργασίας είναι είναι εκ των πραγμάτων μικρή, αφού οι εργαζόμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν τις βάρδιές τους ακάλυπτες. «Τα καθημερινά προγράμματα καλύπτονται με προσωπικό ασφαλείας και εκ του αποτελέσματος δεν μπορούμε να απεργήσουμε. Εμείς όμως τον αγώνα μας τον κάνουμε, αλλά δεν είναι μόνον θέμα του κλάδου μας. Η δωρεάν δημόσια υγεία είναι ένα αγαθό που αφορά τους πάντες, όλους τους πολίτες.Τα θέματα όμως της Δημόσιας Υγείας αφορούν όλην την κοινωνία, κάθε έναν πολίτη που έχει ανάγκη περίθαλψης», τόνισε η Ντίνα Ιωάννου. 

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών στην πύλη του Νοσοκομείου ενώ στο πλευρό τους στάθηκαν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο, η ΟΓΕ Κέρκυρας, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαρίτσας. 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί εκτός από αυξήσεις και προσλήψεις ζητούν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών, αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο Σύστημα Υγείας. Υπογραμμίζουν, τέλος, την ανάγκη να μη συγχωνευτεί και να μην κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.

Η Ψυχική Υγεία

Παράλληλα το Σωματείο Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΚ απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την Ψυχική Υγεία καθώς οι ψυχιατρικοί τομείς των Νοσοκομείων και τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία θα απολέσουν τη σημερινή νομική μορφή τους και θα περάσουν Διοικητικά στις ΥΠΕ. Με τη διοικητική αυτή μεταρρύθμιση απορυθμίζονται και υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας που παρέχονται από τα Γενικά Νοσοκομεία έως σήμερα, επισημαίνει το Σωματείο.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.