Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο δυναμικό του Νοσοκομείου Κέρκυρας ξανά ο Χρυσόστομος Μπούκας

Χρυσόστομος Μπούκας
28 Nov 2023 / 15:26
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Τρεις ακόμη ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν στις προσκλήσεις ενδιαφέροντος για την κάλυψη των άγονων θέσεων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα μηνύματα γεφύρωσης που εξέπεμψε η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου με στόχο την επίλυση του όποιου προβλήματος ενδεχομένως πρόεκυψε, έπιασαν τόπο και από αύριο ο έμπειρος Παθολόγος Χρυσόστομος Μπούκας θα παρέχει τις υπηρεσίες του στο νοσηλευτικό ίδρυμα μέχρι την λήξη του έτους.

Η παραίτηση εξάλλου που είχε υποβάλει, δεν είχε γίνει αποδεκτή από την Διοίκηση, η οποία μέσα σε κλίμα συνεννόησης κατάφερε τελικά να εντάξει στο δυναμικό της μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου τον έμπειρο παθολόγο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπούκας είναι ένας από τους τέσσερις γιατρούς που ανταποκρίθηκαν θετικά στις προσκλήσεις ενδιαφέροντος του ΓΝΚ για την κάλυψη των άγονων θέσεων ιατρικού προσωπικού από ιδιώτες γιατρούς της Κέρκυρας, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο ευρισκόμενος αντιμέτωπος με την υποστελέχωση της κλινικής, υπέβαλε άμεσα την παραίτησή του. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπούκας, έχει θητεύσει επί δεκαετίες ως Διευθυντής της Παθολογικής και η συμμετοχή του στην προσπάθεια κάλυψης των κενών θέσεων είχε δώσει και μια πρόσθετη συμβολική υπεραξία στην πρωτοβουλία της Διοίκησης και του ΥΠΕάρχη, για να καλυφθούν τα κενά.

Ακόμη τρεις γιατροί

Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πηγές του νοσοκομείου, στις τρεις διαφορετικές προσκλήσεις ενδιαφέροντος που δημοσιεύθηκαν το προηγούμενο διάστημα για τις 17 θέσεις γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων, ανταποκρίθηκαν τρεις ακόμη ιδιώτες γιατροί. Η Παθολόγος Κλαίρη Μανάτου, ο Νευρολόγος Κώστας Σπίγγος και ο Αναισθησιολόγος Νικόλαος Τσακαμπίκας.

Πρόθεση του ιδρύματος είναι να αναρτηθούν εκ νέου οι προσκλήσεις και για τις υπόλοιπες θέσεις, προκειμένου το νοσοκομείο να στελεχωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα, έστω και προσωρινά, καθώς δεν εκδηλώνεται από γιατρούς το απαιτούμενο ενδιαφέρον στις προκηρύξεις του Υπουργείου Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου ή επικουρικού ιατρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα οι θέσεις να καταλήγουν άγονες.

ΦΩΤΟ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.