Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

40 λεπτά το ασθενοφόρο να πάει στο γήπεδο Ολύμπου!

ΕΚΑΒ
06 Nov 2021 / 20:35

Κατειλημμένα και τα τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ακόμα μια μεγάλη καθυστέρηση στην άφιξη ασθενοφόρου καταγράφηκε το απόγευμα του Σαββάτου, μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα, όταν υπήρξε άμεση ανάγκη στο γήπεδο του Ολύμπου. Ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στο ματς Ολύμπου –Αστέρα Πετριτή, μετά το ματς την ώρα, που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το γήπεδο, ένιωσε αδιαθεσία, σωριάστηκε στο έδαφος και αφού κυριολεκτικά ξεσηκώθηκαν οι πάντες, το ασθενοφόρο έφθασε μετά από 40 λεπτά. Εσπευσμένα, ο γιατρός αγώνος Σπύρος Δαφνής, που λίγο πριν είχε αναχωρήσει, ενημερώθηκε και γύρισε να δώσει τις πρώτες βοήθειες, αλλά ΕΚΑΒ  καλούσαν και ΕΚΑΒ δεν υπήρχε για πολλοστή φορά στο νησί με ένα παιδί 25 χρόνων να κινδυνεύει.

Όταν έφτασε το ασθενοφόρο, ο πρόεδρος της ομάδας, μαζί με τον Α΄ αντιπρόεδρο της ΕΠΣΚ Φ. Βλαχόπουλο συνόδευσαν το παιδί στο νοσοκομείο, για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια και προβληματισμός για το γεγονός από όλους στο γήπεδο.

Τι έγινε με το ΕΚΑΒ

«Είναι ακόμα μια περίπτωση που και τα τρία ασθενοφόρα της βάρδιας ήταν κατειλημμένα, ένα στο Βορρά, ένα στον Νότο και ένα στην πόλη» λέει στην "Ε" ο Πρόεδρος του Σωματείου ΕΚΑΒ Χρήστος Κυπριώτης. «Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε με το Κέντρο του ΕΚΑΒ που ως γνωστόν βρίσκεται στα Γιάννενα και δεν έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε τι εικόνα δόθηκε για το περιστατικό.

Όταν φθάσαμε είδαμε ότι ήταν παρών ο γιατρός του αγώνα και ευτυχώς δεν ήταν σε κίνδυνο η ζωή του παιδιού. Αλλα όντως, υπήρξε καθυστέρηση γιατί δεν υπήρχαν διαθέσιμα ασθενοφόρα, είναι κάτι που εμείς οι ίδιοι τόσα χρόνια φωνάζουμε. Όλο το νησί πρέπει επειγόντως να ενισχυθεί με διασώστες και ασθενοφόρα» τονίζει ο Χρήστος Κυπριώτης.  

Από Δευτέρα η μηχανή

Το επικίνδυνο αυτό περιστατικό συνέβη την ίδια μέρα που έφθασε στην Κέρκυρα η μηχανή ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ και δύο μόλις εικοσιτετράωρα πριν μπει στη "μάχη". 



Το Σωματείο τονίζει ότι το αίτημά τους πήρε "σάρκα και οστά" μετά από τιτάνιες προσπάθειες που έκαναν οι εργαζόμενοι. Από Δευτέρα 8 Νοεμβρίου ξεκινάει τη λειτουργία της με στόχο την αντιμετώπιση απειλητικών περιστατικών για την ανθρώπινη ζωή. «Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν για την επίτευξη αυτού του στόχου και δίνουμε υπόσχεση για συνεχείς προσπάθειες αναβάθμισης» σημειώνει το Σωματείο.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ