Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας με τον Υπ. Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη (video)

Φώτης Κουβέλης
19 Οκτωβρίου 2018 / 09:03

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύσκεψη με τις αυτοδιοικητικές αρχές και τους βουλευτές καθώς και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, είχε σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως το θέμα της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου, το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια, οι αυξήσεις των λιμενικών τελών, η ολοκλήρωση του κόμβου και της ανατολικής πύλης του λιμανιού, καθώς επίσης και το θέμα των «υποπαραχωρήσεων» (της κρουζιέρας, του καταφυγίου στο Καφέ-Γυαλί και του «καρνάγιου»). 
Μετά τη σύσκεψη, ο Υπουργός Ναυτιλίας έκανε δηλώσεις τους δημοσιογράφους.
Ερωτώμενος για το θέμα της αύξησης των λιμενικών τελών, ο Υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι βρίσκεται σε αναζήτηση ενιαίου τρόπου υπολογισμού των τελών για όλα τα λιμάνια της χώρας, έτσι ώστε να ικανοποιούνται τόσο οι οργανισμοί λιμένων, όσο και οι πλοιοκτήτριες εταιρείες αλλά και το επιβατικό κοινό.

 

Το ζήτημα των σκουπιδιών

Ο υπουργός ερωτήθηκε για την πρόσφατη εγκύκλιο που παρέχει οδηγίες και διευκρινίσεις για την μεταφορά των αστικών αποβλήτων με πλοία και ειδικότερα αν σχετίζεται με την περίπτωση της Κέρκυρας. Ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε εξαρχής ότι το ζήτημα το απορριμμάτων δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου του. «Η ίδια η τοπική κοινωνία με την εκπροσώπησή της στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρέπει να αποφασίσει, το δυνατόν γρηγορότερα, ποιο είναι το μοντέλο για την αντιμετώπιση των απορριμμάτων. Η υπάρχουσα νομοθεσία πρέπει να εφαρμοστεί και στοιχείο αυτής της νομοθεσίας είναι η επιλογή του συγκεκριμένου τρόπου εφαρμογής, που αποτελεί υποχρέωση της ίδιας της τοπικής αυτοδιοίκησης».