Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέλη Φεβρουαρίου σε χρήση ο νέος χώρος του λιμανιού για τη γραμμή Κέρκυρα - Ηγουμενιτσα

ΟΛΚΕ
02 Φεβρουαρίου 2024 / 11:26
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Οι αφιξοαναχωρήσεις των πορθμείων θα γίνονται στον υπήνεμο μώλο κοντά στον κυκλικό κόμβο νέου λιμένα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έτοιμο να λειτουργήσει είναι το νέο τμήμα του λιμανιού, ένα έργο που ξεκίνησε εδώ και αρκετά χρόνια και πέρασε από αρκετές περιπέτειες. Η οριστική παραλαβή του έργου του υπήνεμου μώλου έγινε τον Ιούλιο του 2022.

Σύμφωνα με τον ΟΛΚΕ η τελευταία καθυστέρηση οφειλόταν στην εγκατάσταση του δικτύου Μέσης Τάσης, για την οποία ο ΔΕΔΔΗΕ ζήτησε από τον ΟΛΚΕ να κατασκευάσει ειδικό οικίσκο που θα φιλοξενεί τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Η κατασκευή ένος τέτοιου οικίσκου απαιτεί αρκετές εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις (ΚΑΣ, Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, Οικοδομική άδεια, έγκριση εκτέλεσης έργου από ΥΝΑΝΠ).

Ο οικίσκος κατασκευάστηκε, στη συνέχεια υπεγράφη η σύμβαση ΟΛΚΕ και ΔΕΔΔΗΕ και ο ΟΛΚΕ κατέβαλε το αντίστοιχο τίμημα προκειμένου ο ΔΕΔΔΗΕ να ολοκληρώσει το έργο της ρευματοδότησης, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο υπήνεμος μώλος προβλέπεται να δοθεί σε λειτουργία εντός του Φεβρουαρίου. Εκεί θα μεταφερθούν τα εκδοτήρια και θα εξυπηρετούνται τα πορθμεία της γραμμής Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα, απελευθερώνοντας τον χώρο που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την κρουαζιέρα. 

Η είσοδος για τις γραμμές εσωτερικού θα γίνεται πλέον από την νέα πύλη που βρίσκεται στον κόμβο του νέου λιμένα. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.